Akcija na Vračaru: SMS za obolelu decu od raka, udomljavanje životinja i pomoć Svratištu 1Foto: Privatna arhiva

SMS poruke za decu obolelu od raka, udomljavanje životinja, kafa za posetioce iz obližnjeg kafića, jedno crno jagnje, obeležili su akciju Redday u vračarskom Čuburskom parku, u Beogradu.

Zaposleni u jednoj od kompanija za promet nekretnina, koja je organizovala događaj, čije poslovnice u celom svetu obeležavaju taj dan, nisu radili u četvrtak, već obukli crvene majice i bili sa građanima jer je taj dan tradicionalno posvećen društvenoj zajednici i solidarnosti.

SMS za obolelu decu na 7175

Kako oni prenose za Danas, prikupljanje novačanih sredstava za decu obolelu od raka i njihovim porodicama kroz saradnju sa udruženjem „Uvek sa decom“, prošlo je odlično, kutija je bila puna novca, a celog dana su stizale SMS poruke za obolele mališane na broj 7175. Poruka može i sad da se pošalje, kažu.

Kako dodaju, prihvatilište za napuštene životinje Draževac dovelo je crno jagnje u Čuburski park, ali tog dana nije udomljena nijedna životinja, ali „ima puno interesenata“.

Odeća i pomoć za Svratište

„Prikupljana je i odeća i pomoć za Svratište u Krfskoj, a akcija se nastavlja do kraja nedelje u Makeznzijevoj 67/1. Događaj su ulepšali i uveličali Dečji hor Soldozar, besednici Prve beogradske gimnazije, učenici Četrnaeste beogradske gimnazije, deca iz boravka Slonče i vrtića „Trešnjober“. A, akciju su pomogli Opština Vračar, Gradsko zelenilo i organiziacije Srcem za Vračar. Pre bilo kakvih aktivnosti, odata je pošta žrtvama u Ribnikaru i Duboni i Malom Orašju minutom ćutanja“, kaže jedna od zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari