Tradicionalna golubačka ,,Smuđijada’’ ovog oktobra po šesti put okupila je 22 sportska ribolovca- smuđaroša iz gotovo svih krajeva Srbije. Osim domaćina, na ,,Dane smuđa’’ pristigle su i komšije iz Velikog Gradišta, Donjeg Milanovca, Kladova, ali i iz Beograda, Jagodine,Kragujevca…

Ovogodišnje takmičenje u lovu smuđa veštačkim mamcima održano na golubačkom keju proteklog vikenda obeležili su lepo vreme, slab odziv učesnika i mršavi ulovi. Takmičenje pecaroša trajalo je čitavih deset sati, a bez smuđa na udici takmičenje je završilo dvadesetak sportskih ribolovaca koji su za svoj neuspeh krivili zamućeni Dunav i nekvalitetne mamke. Najviše sreće imao je Beograđanin Goran Knežević koji je sa pet riba ukupne težine 1,37.kilograma osvojio prvo mesto i nagradu za najteži primerak. Sa nešto slabijim ulovom drugo mesto osvojio je Zlatko Konstadinović iz Bora, sa 0,79 kilograma smuđa. Treća nagrada nije podeljena jer nije bilo ulova po propozicijama organizatora. Pored prvoplasiranih, pehar i nagrade dobio je i Danijel Kurić iz Golupca, najmlađi učesnik takmičenja.

– Bilo je dana kada sam lovio i po tridestak smuđeva u jednom danu. Ova godina nije bila baš pogona za pecanje ali smo ipak zadovoljni. Ovde u Golupcu imao sam jaku konkurenciju, ali i više sreće da smuđ naiđe na moju varalicu. Srećam sam što sam pobednik ovog lepog sportsko- rekreativnog takmičenja smuđaroša i doći ću naredne godine, kaže pobednik Goran Knežević iz Beograda.

Dok su pecaroši zabacivali svoje udice u vode Dunava, na prostoru kod hotela ,,Golubački grad’’desetak alasa takmičilo se za najbolju riblju čorbu ‘’ Smuđijade’’ u Golupcu. Degustacija je počela dok još riblja čorba nije bila spremna za jelo, posetioci su se utrkivali u proceni čija je ukusnija i kvalitetnija. Po odluci tročlanog žirija na čelu sa Ljubivojem Jovićem, šampionsku čorbu skuvao je Zoran Ilić iz Golupca.

Organizator manifestacije ,,Dani smuđa’’ u Golupcu je hotel ,,Golubački grad’’, uz podršku ribolovnog područja ,,Srbija-centar’’ u Velikom Gradištu i Udruženja ribara opštine Golubac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari