Prema podacima kojima raspolaže AMSS juče je u većem delu Srbije padao sneg umerenog intenziteta. U Podunavlju, Timočkoj i Negotinskoj krajini na putevima su se stvorili manji snežni nanosi, što je bitno smanjilo bezbednost u saobraćaju. Pored navedenih područja, do pet centimetara ugaženog snega na kolovozu bilo je i na područjima Kragujevca i Ćuprije i na putevima u nižim predelima na područjima Novog Pazara, Ivanjice, Užica, Valjeva i Požarevca, kao i u okolini Beograda i Pančeva. Zbog raskvašenog snega, kolovozi su bili veoma klizavi, a vidljivost bitno smanjena zbog niske oblačnosti i vejavice. Na svim navedenim područjima obavezna je zimska oprema, naglašavaju u AMSS.


Na putevima u višim predelima Srbije bilo je i do 10 centimetara snega. Saobraćaj je bio otežan preko planinskih prevoja u Timočkoj i Negotinskoj krajini, kao i preko Debelog brda, Kameničkog brda, Slatine, Divčibara i Bukova, te na svim putevima u višim predelima Sjenice, Raške i Tutina. Na prilazima zimskim turističkim centrima, ka Tari, Zlatiboru i Kopaoniku, bilo je do pet centimetara snega na kolovozu.

Dva autobusa preduzeća Lasta sletela su juče sa puta kod Valjeva zbog snega koji je ovde pada dva dana neprekidno, ali u udesima niko nije povređen. Ranisav Ćesarevićiz tog preduzeća rekao je da je situacija na putevima loša zbog snega, ali i zbog putara koji su kasno izašli na teren. Prema podacima policije, na putu Valjevo – Loznica, sudarila su se dva automobila, ali ni tu povređenih nije bilo. Naročito teško odvija se saobraćaj ka Bajinoj Bašti, ka Loznici preko Kameničkog brda, ka Šapcu i Ubu preko Slatine, kao i prema Užicu preko Divčibara i Podbukova. Na putu Valjevo – Užice, ostalo je zaglavljeno nekoliko kamiona, pa mašine tog preduzeća nisu mogle da prođu i očiste tu deonicu.

Bez struje čitava naselja u Kragujevcu

Kragujevac – U Kragujevcu su od preksinoć, zbog teškog i mokrog snega, bez struje Industrijska zona i čitava gradska, prigradska i seoska naselja. Ekipe Elektrošumadije, javljaju lokalni elektronski mediji, tokom celog jučerašnjeg dana otklanjali su kvarove na mreži. Sneg koji od preksinoć pada u Šumadiji nije, međutim, uzrokovao veće probleme i zastoje na putnim pravcima. Zimska služba blagovremeno je reagovala te su svi putni pravci u Šumadiji prohodni. Uredno su raščišćene i kragujevačke ulice u širem gradskom jezgru. Z. R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari