"Snimajte sve, ovo je užasno i nedopustivo": Zapušten ulaz u tri klinike UKCS u Ulici Dr Koste Todorovića (FOTO) 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Službeni ulaz u tri klinike Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije, u Ulici Dr Koste Todorovića, koji lekari dele sa stanarima stambene zgrade, izgleda zapušteno, iznad vrata je crna paučina, zidovi su oronuli i sa njih opada malter, a lekari ga dele, ali niko od zvaničnika nema konkretan odgovor ko je nadležan da uredi taj prostor.

Ulaz u zgradu, u kojoj je 10 privavnih stanova, istovremeno je i službeni ulaz Klinike za alergologiju i imunologiju, Klinike za hematologiju i Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju.

Reporter FoNeta zabeležio je velike količine crne paučine iznad vrata, prljavštinu po podu i gelenderu, dok sa na zidovima iza oronulog maltera vide cigle.

Jedan od zaposlenih lekara u razgovoru sa reporterom FoNeta rekao je da su nadležnima više puta ukazivali na taj problem.

"Snimajte sve, ovo je užasno i nedopustivo": Zapušten ulaz u tri klinike UKCS u Ulici Dr Koste Todorovića (FOTO) 2
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

„Snimajte sve, ovo je užasno i nedopustivo! Skretali smo pažnju nadležnima, ali evo vidite i sami da niko ne reaguje“, rkao nam je lekar koji je želeo da ostane anoniman.

I pacijenti koji čekaju na pregled u hodniku iza ulaznih vrata kratko su prokomentarisali da je „situacija jeziva“ i da „ovo nije ni srednji vek“.

Stanari izbegavaju da govore o problemu, a jedan od njih je kratko prokomentarisao: „Vidite i sami kako to izgleda.“

"Snimajte sve, ovo je užasno i nedopustivo": Zapušten ulaz u tri klinike UKCS u Ulici Dr Koste Todorovića (FOTO) 3
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U medija centru Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije FoNetu je rečeno da ne znaju u kakvom je stanju ulaz niti o tome mogu da govore, a da je za razgovor sa medijima nadležan direktor UKCS.

U kabintu direktora preporučeno je da odgovore potražimo u tehničkoj službi UKCS.

„Ne znam o čemu se radi, niko nam se nije obraćao povodom toga što tvrdite. Da li vi imate zaista dokaz da je to što pričate tačno, morate dokazati“, rečeno nam je u toj službi.

Predrag Jovanović iz Gradske opštine Savski venac potvrdio je FoNetu je da zgrada nije registrovana u bazi podataka.

„Zgrada nema upravnika, nije registrovana u bazi podataka koja je dostupna svima. Najverovatnije je ta zgrada u nadležnosti te klinike“, ocenio je Jovanović.

"Snimajte sve, ovo je užasno i nedopustivo": Zapušten ulaz u tri klinike UKCS u Ulici Dr Koste Todorovića (FOTO) 4
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U Javnom preduzeću „Gradsko stambeno“ potvrđeno je da se ni jedna zgrada u toj ulici ne nalazi u njihovom sistemu održavanja.

Načelnica uprave za inspekcijske poslove opštine Savski venac Zorica Kojić rekla je FoNetu da je ta zgrada „izuzeta od sistema Infostana“.

„Ljudi koji žive u toj zgradi dužni su da brinu o njoj, da vode računa o higijeni i fasadi. Ta zgrada nije registrovana kao stambena zajednica, a potrebno je da se stanari između sebe dogovore ko će im biti upravnik“, rekla je Kojić.

Ona je stanarima preporučila, da dođu u opštinu kako bi izvršili upis upravnika u registar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari