Na sednici Komisije za administrativna pitanja Privremenog organa u Babušnici korigovane su zarade predsednika i članova Privremenog organa u ovoj opštini.
Na osnovu te odluke predsednik Privremenog organa Ranko Janković će imati platu od 20.000 dinara. Član organa Saša Stamenković i sekretar Slavica Milić koji su u stalnom radnom odnosu imaće platu od 25.

Na sednici Komisije za administrativna pitanja Privremenog organa u Babušnici korigovane su zarade predsednika i članova Privremenog organa u ovoj opštini.
Na osnovu te odluke predsednik Privremenog organa Ranko Janković će imati platu od 20.000 dinara. Član organa Saša Stamenković i sekretar Slavica Milić koji su u stalnom radnom odnosu imaće platu od 25.000 dinara. Članovi Tomisav Blagojević, Dragan Kostić i Predrag Grozdanović imaće platu od 15.000 dinara.
Na sednici je doneta odluka i o razrešenju članova doskorašnjeg sastava Privremenog organa u stalnom radnom odnosu Dejana Lazarevića i Zlatka Aleksića i Ljubišu Savića koji nije bio na stalnom radu. Poništene su i odluke Administrativne komisije u prethodnom sazivu organa. Komisija je donela i odluku da javnost bude obaveštena o platama bivšeg Privremenog organa u ovoj opštini. Dragan Kostić, koji je bio predsednik, i članovi Ljubiša Savić i Predrag Grozdanović imali su platu od 30.703 dinara, plata članova Organa Dejana Lazarevića je bila 66.366 dinara, a Zlatka Aleksića 73.483, dok je plata sekretara Privremenog organa Slavice Milić iznosila 54.586 dinara.
Administrativna komisija donela je i odluku da se od predsednika Privremenog organa zatraži informacija o tome koliko su skupštinski funkcioneri i funkcioneri Privremenog organa zbog pravnosnažnih sudskih presuda isplatili novca iz budžeta opštine.
Podsećamo da je Vlada Srbije poslednjeg dana novembra prošle godine raspustiula SO i imenovala Privremeni organ. Posle formiranja Vlade Srbije došlo je do određenih kadrovskih promena u tom telu, tako što je dužnosti razrešen tadašnji predsednik Dragan Kostić (DSS) i članovi Dejan Lazarević (SPO), Ljubiša Savić (DSS) i Zlatko Aleksić (SPS). Umesto njih imenovani su predsednik Organa Ranko Janković (DS) i novi članovi Saša Stanković (DS) i Tomislav Blagojević (G17 Plus), dok su iz prethodnog saziva ostali Dragan Kostić (DSS) i Predrag Grozdanović (Nova Srbija). Ostala je i Slavica Milić kao sekretar Privremenog organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari