SNS krši Ustav davanjem pravnih saveta

* Šoškić: U Ustavu jasno stoji da pravnu pomoć jedino može da pruža advokatura * Prelević: Stranke koje su građane dovele na rub egzistencije sad njima pružaju besplatnu pomoć?
Čime se sve služi vladajuća stranka da bi privukla birače

Ostavite komentar


  1. Ti sagovornici bi hteli da od sirotinje iscede i ono malo para, nema ničega lošeg u tome što pravnici SNS-a, svojom voljom i besplatno, pomažu pravnim savetima, onima koji ne mogu da plate Prelevića i njemu slične.

  2. Srpska Napredna Stranka se ne razume u zdravstvo ali u dogovoru sa doktorima koji znaju svoj posao i rade u zdravstvu podizu ljudima svest na sta treba da obrate paznju u ocuvanju svog zdravlja.

  3. Koliko znam besplatnu pravnu pomoć pružaju osobe koje imaju kvalifikaciju i zvanje odnosno pravno su "potkovani" za takvu vrstu pomoći ili već saveta. Na žalost ne mogu svi platiti savete advokata gospodine Šoškiću koja nisu ni malo jeftina pa se obični građani i za "slamku hvataju". Treba pomoći građanima u svakom slučaju bilo kako a ne sve samo tarifirati!!!

  4. Besplatan pravni savet je fantasticna ideja koja zivi vec dugo!
    Ne shvatam zasto je to problem da gradjani dobiju pravo i besplatno pravno misljenje kada se davimo u advokatskoj bahatosti i zavlacenju, davanju laznih obecanja…zavlace sirotinju i reketiraju

  5. Prelevicev komentar, da su stranke koje su dovele gradjane do propasti (parafraziram) sada navodno pruzaju pravnu pomoc gradjanima. Pa naravno, naucili advokati da u vreme vladavine zutih deru narod, i svaka cast da je SNS pokrenula ovu akciju!

  6. Samo se vi drzite formalnosti, nemoj slucajno da bi uradili nesto za gradjane. Kamo srece da je vise ovakvih akcija, iz svih oblasti. Ne vidim da iko osim SNSa radi na tu temu. Vidan je kontinuitet I kada nije kampanja. Sta vama konkretno nije po volji? Za nas je veliki benefit

  7. Partije koje su dovele građane na rub egzistencije su one partije koje su u tome bile istrajne 12 godina. Šta je sa Sašom Jankovićem? Njegova aktivnost tokom obavljanja funkcije ombudsmana je bila protivzakonita i protivustavna. Sve će se to nadoknaditi nakon aprila, kada će postupci bivšeg zaštitnika prava građana biti podložna istrazi.

  8. Vi osudjujete stranku koja pomaze svim gradjanima u srbiji davajuci im besplatne pravne savete. Kazete da krsi ustav. Pa sto niste nasli za shodno da osudit Vuka Jeremica koji je opljackao nasu drzavu i pobegao u Ameriku da sve nase pare potrosi. To je krsenje i zakona i ustava. Ili Sasu Jankovica koji se bavio politikom umesto zastitom gradjana. I to je krsenje ustava koliko ja znam. A ni jedan od njih dvojice se nije bavio pitanjima grdjana i obicnih ljudi.

  9. Podmukla i providna namera da se pred izbore podidje glasacima. Ako je to sto se radi protivzakonito, onda advokatska komora treba da ih tuzi, isto treba da urade i lekarska udruzenja. Da im je stvarno stalo do gradjana, njihovih prava i zdravlja, bavili bi se time u kontinuitetu a ne samo u kampanjama

  10. – Imajuci u vidu cene advokatskih usluga kao i cinjenice da su isti godinama protiv uvodjenju fiskalnih kasa i izadavnja racuna (jer naplacuju u stranoj valuti), dvosmislene zakone i previse komplikovane i skupe zakonske procedure, sasvim je O.K. od strane SNS-a sto je obicnim gradjanima ponudio davanje besplatnih pravnih saveta.
    – Organizovanje besplatnih lekarskih pregleda kao i davanje materiajlne pomoci socijalno ugrozenim ljudima su radili i "oni" iz prethodne vlasti, tako da ovo nije nista novo.

Ostavite komentar


Društvo

"Simbolički ukor" Mađarskoj: EU sastanci ministara premešteni iz Budimpešte u Brisel 10

„Simbolički ukor“ Mađarskoj: EU sastanci ministara premešteni iz Budimpešte u Brisel

Visoki predstavnik za spoljnu politiku Žozep Borel saopštio je danas da će ;EU održati sledeće sastanke ministara spoljnih poslova i odbrane u Briselu umesto u Budimpešti, što je verovatno "simbolički ukor" Mađarskoj zbog njene "odmetničke" diplomatije u pogledu Ukrajine, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE). Promena mesta sastanaka koji treba da se održi od 28. do 30. avgusta predstavlja udarac reputaciji Mađarske samo nekoliko nedelja pošto je preuzela rotirajuće predsedavanje Evropskom unijom.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.