SNS optužio POKS: Obmanjuju narod o kvalitetu vode 1Foto: Pixabay/kaboompics

Novosadski odbor Srpske napredne stranke istakao je danas da Pokret obnove Kraljevine Srbije obmanjuje građane Novog Sada, u javnost iznosi neistine o kvalitetu pijaće vode „manipulišući procentima i podacima koje ne razume“.

Povodom današnje konferencije za novinare POKS-a, na kojoj je istaknuto da je u avgustu zabeleženo desetostruko više kontaminiranih uzoraka nego mesecima pre toga, SNS je istakao da je POKS stranka koja je pokazala „veliku stručnost da poput Hudinija učini da nestane cela toplana vredna 2,4 miliona evra“.

Iz SNS podsećaju i da su današnji koalicioni partneri POKS optuživali za saučesništvo u nestanku 4,5 miliona evra na gradnji Bulevara Evrope.

SNS optužuje POKS da u javnost iznosi neistine kako su Grad Novi Sad i gradonačelnik odokativno i paušalno saopštili da je voda u avgustu bila ispravna za upotrebu.

„U zaključku izveštaja za avgust, koji je javno podeljen svim novinarima u Novom Sadu, i javno objavljen na sajtu Grada, a kojim nevešto pokušavaju da manipulišu spin doktori POKS-a, jasno piše da je u jednom broju uzoraka pronađen zanemarljivo mali broj bakterija i nematoda, ali da njihovo prisustvo ne utiče na kvalitet vode, i da je u skladu sa međunarodnim standardima i naučnim metodologijama voda u Novom Sadu ispravna za upotrebu“, ističe SNS dodajući da je sve drugo „najobičnija, tendenciozna i maliciozna laž“.

Pored ogromne doze neodgovornosti, dodaju iz SNS, POKS pokazuje još veću dozu bezobrazluka izbegavajući da kaže da je na konferenciji za medije i na sajtu Grada objavljen i izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine za prvih 10 dana septembra iz kog se savršeno jasno vidi da su svi parametri u idealnim okvirima.

„Novosađani ne treba da se začude ako, sledeći svoje političko iskustvo i rezultate, politikanti iz POKS-a nastojanjem da apsolutno ispravnu vodu iz novosadskog vodovoda proglase neispravnom, idu na ruku stranim kompanijama koje proizvode i prodaju flaširanu vodu. Ili ih boli što više ne mogu više da se bave lukrativnim čarobnjaštvom“, zaključuje se u saopštenju SNS.

Na današnjoj konferenciji za novinare, porptarol POKS i gradski odbornik Dragan Miličević ukazao je da je na osnovu analiza Instituta za javno zdravlje Vojvodine u avgustu zabeležena kontaminacija pijaće vode na 11,65 odsto uzoraka, dok je u julu taj procenat bio 1,43 posto, u junu 1,49, u maju 0,18, a u februaru 1,29, što ukazuje na značajna odstupanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari