SNS se žalio na presudu po tužbi novinara portala InfoVranjske 1Novinar Slavomir Kostić / Foto: Dušan Pešić

Srpska napredna stranka (SNS) uputila je žalbu Višem sudu u Beogradu na presudu Trećeg osnovnog suda kojom je presuđeno da ova partija, zbog povrede časti i ugleda, isplati novinaru portala InfoVranjske Slavomiru Kostiću naknadu od 150.000 dinara na ime nematerijalne štete.

Novinar Kostić za Danas kaže da ga ovakav potez SNS-a nije iznenadio.

„Apsolutno sam očekivao da će se žaliti, u nameri da amortizuju negativan odjek prvostepene presude. To me ne iznenađuje jer verovatno polaze od činjenice da su na vlasti i da na posredan ili neposredan način mogu da izvrše uticaj na sud u drugostepenom postupku“, rekao je Kostić.

Podsetimo, Kostić je tužio SNS zbog saopštenja mesnog odbora stranke u Vranjskoj Banji u kome su, na društvenoj mreži Fejsbuk, novinaru upućene uvrede i pretnje, u reagovanju SNS iz Vranjske Banje na Kostićev tekst „Skandal: Lažirali prijateljsku utakmicu!?“.

Treći osnovni sud u Beogradu je po tužbi Kostića doneo presudu po kojoj je delimično usvojio zahtev tužioca i obavezao SNS da, pored troškova od 150.000 na ime nematerijalne štete, plati i sudske troškove u iznosu od 68.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari