Socijalistička partija Srbije (SPS) protestovala je juče zbog izbora Srđana Ivanovića za člana Saveta za budžet i finansije Skupštine opštine Gornji Milanovac, tvrdeći da je on ranije pravosnažno osuđen za finansijske malverzacije. Sekretar opštinskog SPS Jovica Carević je rekao da je Ivanović, kao direktor Osnovne škole Sveti Sava, pre dve godine pravosnažnom sudskom presudom osuđen zbog finansijskih malverzacija.

Socijalistička partija Srbije (SPS) protestovala je juče zbog izbora Srđana Ivanovića za člana Saveta za budžet i finansije Skupštine opštine Gornji Milanovac, tvrdeći da je on ranije pravosnažno osuđen za finansijske malverzacije. Sekretar opštinskog SPS Jovica Carević je rekao da je Ivanović, kao direktor Osnovne škole Sveti Sava, pre dve godine pravosnažnom sudskom presudom osuđen zbog finansijskih malverzacija. Carević je novinarima pokazao presudu.
– Ivanović je osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, a sada je javni tužilac podneo novu tužbu, ponovo zbog finansijskih zloupotreba, i suđenje je zakazano za 6. jul, a odbornici SO ga biraju da opet vodi finansije – rekao je Carević. Prema njegovim rečima, SPS još vodi Ivanovića kao svoga člana iako je sada izabran za odbornika u SO sa liste Demokratske stranke. Sekretar SO Snežana Nikolić agenciji Beta je izjavila da Kadrovska komisija nije znala da je Ivanović osuđivan, niti da postoji nova tužba protiv njega. Prema njenim rečima, kandidata je predložila DS, kojoj to mesto i pripada po koalicionom sporazumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari