Na čelu opštine Negotin ubuduće će biti socijalista Milan Uruković, diplomirani inženjer zaštite na radu, inače dosadašnji predsednik Skupštine opštine Negotin. To je tajnim glasanjem odlučila većina odbornika, kada je za Urukovića glasalo 40 odbornika.

Na istoj sednici za zamenika predsednika opštine izabran je poljoprivrednik iz Miloševa, Dragoljub Đorđević Ibe, takođe iz redova socijalista, dok je diplomirani inženjer poljoprivrede Damir Rakić iz koalicije DS-SPO „Za evropski Negotin“ novi predsednik Skupštine opštine u Negotinu. Na zasedanju lokalnog parlamenta izabrani su i novi članovi Opštinskog veća – Ratomir Milosavljević, Vela Blagojević, Sanja Jović Stošić, Dragiša Baraganović, Mile Ignjatović, Nenad Beganović, Dragan Milosavljević, Predrag Stamenković i Dragan Andrejević.

Zahvalivši se odbornicima na ukazanom poverenju, dosadašnjem predsedniku opštine Negotinu Vlajku Đorđeviću i njegovom zameniku Branku Markoviću, u prvom obraćanju po izboru Milan Uruković je naglasio da će rešavati životno važne probleme građana opštine Negotin.

– To je, pre svega, rešavanje nezaposlenosti i to kroz stvaranje povoljnijih uslova za privređivanje, stimulisanje poljoprivredne i prerađivačke proizvodnje, veće učešće u projektima koji se finansiraju iz fondova Evropske unije i drugih izvora. Zalagaću se za kvalitetnije uslove života građana opštine Negotin i to kroz unapređenje infrastrukture, rešavanje komunalnih problema, efikasniji rad opštinske uprave, pravedniju socijalnu politiku, bolje uslove u obrazovanju – rekao je Uruković.

Prekomponovanje vlasti u opštini Negotin posledica je ostavke Vlajka Đorđevića (DS) na funkciju predsednika opštine, a sada novu skupštinsku većinu u Negotinu čine koalicije SPS-PUPS-JS sa 15 odbornika, DS-SPO „Za evropski Negotin“ (13) i URS – Vlaška stranka (pet).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari