Danima se u Leskovcu najavljuje skorašnji slom koalicije čiju okonsnicu čine socijalisti i radikali. U nekoliko navrata su iz Demokratske stranke uputili poziv OO SPS-a i njihovom predsedniku Živojinu Stefanoviću, da raskine savez sa radikalima i sa njima formira novu, odgovornu lokalnu samoupravu.

Pre nekoliko dana Živojin Stefanovićje na konferenciji za novinare saopštio da je aktuelna vlast u gradu stabilna i da nema potreba da se menja. Prema njegovoj oceni, svi organi lokalne samouprave funkcionišu dobro. On smatra da svako ko uspe da prikupi 38 odbornika, slobodno može da zakaže zasedanje lokalne samouprave.

– Neki svakoga dana najavljuju dan D što samo remeti rad Gradske skupštine – tvrdi Stefanović.

Predsednik Gradske skupštine posebno je kritikovao nedavnu izjavu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da „Beograd gradi Leskovac gde se nijedan dimnjak ne dimi“, dodajući da su dimnjaci prestali da rade 2.000. godine posle početka neuspelih privatizacija.

Povodom izjava najuticajnijeg leskovačkog socijaliste Živojina Stefanovića, oglasio se oštim saopštenjem OO Demokrastske stranke. Živojin Stefanovićje, navode demokrate, pune četiri decenije sinonim za neuspešnu leskovačku politiku u decenijama kada je Leskovac doživeo potpuni sunovrat.

„Vitalni interes građana Leskovca jeste koalicija stranaka koje čine Vladu Republike Srbije, ali postavljamo krajnje otvoreno pitanje, da li je Živojin Stefanović, sa svojom, po grad pogubnom politikom, vlasnik Socijalističke partije, te da li SPS u Leskovcu ima snage za novu politiku koja će biti u najboljem skladu sa dugoročnim interesima građana“, zaključuje se, između ostalog, u saopštenju OO DS-a u Leskovcu.

 

Najave tužbi protiv novinara

Predsednik Gradske skupštine Leskovca Živojin Stefanovićnajavio je da će tužiti lokalni nedeljnik Panoramu i urednicu toga lista Natašu Đorđević zbog, kako kaže, „zlonamernog i tendencioznog pisanja.“ U tom nedeljniku, između ostalog, Stefanovićse optužuje za nepotizam i zapošljavanje većeg broja rođaka i prijatelja, ali i članova svoje porodice na rukovodećim mestima u javnim kolektivima gde su zarade izuzetno visoke i redovne.

 

Otpuštanja činovnika

Prema računici Živojina Stefanovića, u lokalnoj samoupravi ne radi više od 700 ljudi (kako navode demokrate), nego 549, što je, dodaje on, takođe veliki broj. Predsednik Gradske skupštine podvlači da je spreman da sprovede racionalizaciju, odnosno smanjenje činovničkog aparata za gotovo 400 radnika, ali pod uslovom da tu akciju podrže svi koji ostaju bez posla, Gradsko veće, građani i mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari