Na samom isteku roka inicijative za smenu doskorašnjeg predsednika opštine Kladovo, Radovana Arežine, inače predsednika kladovskih socijalista, realizovana je na sednici opštinske Skupštine. Smenom dosadašnjih čelnih ljudi opštine, izuzetak je jedino predsednik lokalnog parlamenta, praktično je ozvaničena nova vladajuća većina u ovoj podunavskoj opštini, a socijalisti su nakon sedam godina u opštinskoj vladajućoj većini, otišli u opoziciju.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

    Od petka, 29. maja opština Kladovo ima novog predsednika i na čelu ove podunavske opštine je sada dr Dragan Budujkić iz Srpske napredne stranke, odlučila je odbornička većina koju sada čine Srpska napredna stranka i Socijaldemokratska stranka. Izboru Budujukića prethodila je smena dosadašnjeg predsednika, Radovana Arežine (SPS) koju je potpisima iniciralo 11 odbornika SNS i 12 odbornika SDS.

– Duboko verujem da ćemo sa našim koalicionim partnerima vrlo brzo napraviti značajan preokret u razvoju opštine Kladovo i mi ćemo energičnim merama već do kraja godine pokazati kako se na jedan pošten, stručan i nadasve energičnim merama vodi opština. Vlast neće biti prrivilegija, već servis građana opštine Kladovo, mesto gde će oni najbrže ostvariti svoja prava. Biću predsednik svih građana, a ne kao dosadašnji predsednik, predsednik partije. U najkraćem vremenskom periodu ukinućemo vanrednu situaciju u svim mesnim zajednicama jer se pokazalo da je u poslednje vreme služila za izbegavanje zakonskih okvira i nenamensko trošenje sredstava. – rekao je između ostalog po izboru, novi predsednik opštine Kladovo dr Dragan Budujkić, pozivajući sa sa skupštinske govornice sve nosioce javnih funkcija da daju svoj doprinos u daljem razvoju Kladova.

Nova vladajuća većina koju čine odbornici SNS I SDS izglasala je nepoverenje dosadašnjem zameniku predsednika SO Kladovo Tomislavu Đorđeviću iz SPS, a za novog zamenika predsednika lokalnog parlamenta izabrala Milisav Ratopekić iz SNS. Na čelu opštinske Skupštine ostao je dosadašnji predsednik Dragan Marinović iz SDS.

– Očekujemo jedan bolji rad i malo više reda – rekao je predsednik SO Dragan Marinović, dodajući da je od kao predsednik Skupštine bio dužan da zakaže sednicu SO Kladovo za 29. Maj jer je 30. maja isticalo 15 dana od dana pokretanja inicijative 23 odbornike za smenu predsednika opštine.

Promenjeni su i članovi Opštinskog veća, a funkciju zamenika predsednika opštine do lokalnih izbora u decembru ove godine obavljaće Borislav Petrović iz SDS. Trećoj ovogodišnjoj sednici lokalnog parlamenta u Kladovu na kojoj je ozvaničena nova vladajuća većina i prekomponovana vlast, nisu prisustvovali odbornici SPS.

„Stradao“ automobil Čučulanovića

U petak veče, a posle smene vlasti u Kladovu, na udaru nepoznatog počinioca našao se automobil „Reno senig“ predsednika Opštinskog odbora SNS u Kladovu, Radislava Čučulanovića, na kome su polomljena stakla.

Prema rečima Čučulanovića on je u subotu ujutru primetio razbijeno staklo na automobilu koje je prethodne večeri parkirao. Slučaj je prijavio policiji, koja je ustanovila da je staklo razbijeno tupim predmetom kako se ne bi čula lomnjava.

– Čudno je da se to desilo nakon što je SPS smenjen sa vlasti, pa postoji otvorena sumnja u nekoga od njih. – kaže Čučulanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari