Na inicijativu 22 odbornika koalicije SRS-SPS-DSS, koja u Vrbasu vrši vlast, na poslednjoj sednici SO Vrbas smenjen je Igor Bečić, koji je obavljao funkciju predsednika lokalnog parlamenta, a jedino obrazloženje koje su radikali izneli jeste prelazak Igora Bečića iz Srpske radikalne stranke u tabor naprednjaka Tomislava Nikolića. Za Bečićevu smenu glasala su 22 od ukupno 37 odbornika SO Vrbas, jedan odbornik je glasao protiv smene, dok je 12 glasačkih listića proglašeno nevažećim.

Iako je bila planirana po najavljenom dnevnom redu, juče je ipak skinuta tačka o razrešenju Miroslava Aleksića, zamenika predsednika SO Vrbas. Takođe sa dnevnog reda je skinut i izbor novog predsednika SO Vrbas, koji bi prema koalicionom sporazumu SRS-SPS-DSS trebalo da pripadne radikalima.

Mada nisu postigli dogovor o izboru novog predsednika SO Vrbas, predstavnici koalicije SRS-SPS-DSS tvrde da je ova koalicija i dalje čvrsta i da će nastaviti da vrši vlast u Vrbasu. Međutim, prema nezvaničnim informacijama izbor novog predsednika SO Vrbas je odložen jer ne postoji saglasnost među koalicionim partnerima, a i naslućuje se raspad koalicije. Sve češće se pominje da će uslediti blokada rada SO Vrbas i uvođenje privremenih mera u vrbasku opštinu.

Prema nezvaničnim informacijama, socijalisti se polako spremaju da napuste koaliciju sa radikalima i DSS i to je jedan od razloga zašto nije došlo do izbora novog predsednika SO Vrbas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari