Sofija Todorović: Umesto da se hapse kriminalci, na osnovu spiskova se zadržavaju oni koji misle drugačije 1Foto: Medija centar

Predstavnica Inicijative mladih za ljudska prava Sofija Todorović izjavila je danas da se u Srbiji, umesto da se hapse kriminalci i trgovci drogom, na osnovu nekih spiskova zadržavaju aktivisti, muzičari, pisci i svi koji se usuđuju da misle drugačije od vlasti.

Povodom tvrdnje potpredsednika vlade Aleksandra Vulina da je kao ministar unutrašnjih poslova i direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) pravio spiskove osoba koje ne mogu da uđu u Srbiju, Sofija Todorović je rekla da ti spiskovi nisu zakoniti i da to nije posao BIA.

Sofija Todorović je Televiziji N1 izjavila da BIA treba da reaguje u odnosu na bezbednosne pretnje i rizike, a da se na tim spiskovima nalaze aktivisti za ljudska prava, muzičari i pisci i da je reč o zloupotrebi položaja.

Lica sa poternica u Srbiju ulaze nesmetano i osnivaju svoje firme, konstatovala je Sofija Todorović i kao primer navela biznismena sa Kosova i bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Sa Radoičićem i dalje ne znamo šta da radimo, iako znamo da je organizovao oružani napad u Banjskoj, izjavila je Sofija Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari