Sofronijeviću ukinut pritvor 1Foto: Kosovo Online

Srećko Sofronijević iz Zvečana, koji je uhapšen sredinom aprila na prelazu Brnjak kada je sa porodicom krenuo u pravcu centralne Srbije, pušten je da se brani sa slobode, potvrdio je danas za Kosovo onlajn njegov advokat Nebojša Vlajić.

Vlajić je istakao da je Sofronijević sa svojom porodicom u Zvečanu.

„Sofronijević je pušten, danas mu je ukinut pritvor. On je otišao svojoj kući, prihvaćeno je jemstvo koje sam predložio pre mesec dana i danas je sud doneo rešenje i ukinuo mu pritvor“, rekao je Vlajić.

Kako napominje, postupak protiv Sofronijevića će se voditi i dalje, ali će on biti u svojoj kući i odazivati se na poziv suda.

„On može normalno da se kreće, da radi, putuje, odlazi na posao, da ide sa decom i porodicom, da živi normalno“, objašnjava advokat.

Sofronijević je uhapšen 13. aprila na prelazu Brnjak kada je sa porodicom krenuo u pravcu centralne Srbije.

Kosovska policija je tada saopštila da je osumnjičen za krivična dela počinjena 2021. godine i to za „pokušaj teškog ubistva, napad na službeno lice, posedovanje i neovlašćeno držanje oružja, poziv na otpor i učešće u neredima“.

Na Sofronijevića su 13. oktobra 2021. godne pucali pripadnici specijalne kosovske policije i on je tada u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica.

Odmah je operisan i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Urgentnom centru u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari