Novobečejci su na Sajmu turizma predstavili maketu turističkog kampa koji planiraju da uz pomoć partneram domaćih i stranih, izgrade. Projekat kampa koji su predstavili impozantnom maketom jeste jedan od najvećih projekata Ministrastva turizma za ovu godinu, koji rade u saradnji sa Novobečejcima. U bungalovima će biti oko 150 smeštajnih jedinica, 130 parcela za kampere, oko 250 mesta za šatore. U toku su pregovori sa Slovenačkom „Adrijom“, koja je najveći proizvođač kamp opreme u jugoistočnoj Evropi, a zainteresovana je za saradnju sa ovim projektom.




– Treba da se napravi 30 parking mesta za kampere sa priključcima za struju i vodu, sanitarni čvor, multifunkcionalna bina, recepcija i da se ceo teren pripremi za dalje radove. U drugoj fazi nastavljamo sa infrastrukturnim opremanjem. Tu su bungalovi, sportsko rekreativni sadržaji – adrenalin park, mini golf. U krajnjoj fazi, kada se završi ovaj projekat sadraće tri do četiri baze. Zamišljeno je da to bude jedan turistički prostor sa smeštajevima u bungalovima tačnije u sojenicama – ribarskim kućicama na vodi, biciklističkim i pešačkim stazama , adrenalin parkom, izletištem, sportsko rekreativnim terenima, objašnjava Nemanja Vasković, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej Prema njegovim rečima radovi na kampu su u toku, a zainteresovanim poseticima novobečejci obećavaju ugođaj sa četiri zvezdice.

– Cene ćemo formirati po ugledu na inostrane slične kampove, umanjeno za onoliko koliko ima smisla da bi i naši turisti mogli da koriste. Ukoliko Slovenačka kompanija uđe u ceo projekat kao partner, na čemu trenutno radimo, tražimo model saradnje, onda ćemo morati da poslušamo i njihove savete oko formiranja cene. Cene u kampovima se kreću od 15-35 evra na dan, u zavisnosti od zone u kojoj se nalazite, u taj iznos je uračunata uređena parcela koje su oko 50 kvadratnih metara.Sve je rađenopo evropskim standardima kampova, prilagođeno našoj standardizaciji, kaže Vasković.

Na štandu Novobečejaca sve zainteresovane za kamp i predstojeću turističku sezonu dočekali su tamburaši, vino sorte krokan, čvarci i štrudla. Štand Novobečejaca posetio je i Žera, frontmen Crvene Jabuke, poznat kao redovan gost u Novom Bečeju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari