Šolakovi mediji zloupotrebljavaju ubistvo dece i pozivaju na sukobe: Goran Vesić pridružio se svojim stranačkim kolegama u targetiranju 1Goran Vesić: Foto FoNet/Milica Vučković

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić optužio je medije koji posluju u okviru kompanije United Media, da pozivaju na sukobe i „vode propagandni rat protiv svoje zemlje“. Vesić se time pridružio svojim stranačkim kolegama koji danima vode propagandni rat protiv medija UM, optužući nas čak i da smo indirektni krivci za tragedije u „Ribnikaru“ i okolini Mladenovca.

Gostujući na televiziji Pink, Vesić je rekao da nekoliko medija „koji su u vlasništvu jednog tajkna, a to je Dragan Šolak“, ne samo da ne izveštvaju objektivno, nego vode direktnu i hušlakču kampanju koja treba da podeli ljude i maltene pozivaju da dođe do sukoba“.

Vesić je medije koji posluju u okviru kompanije United Media optužio da se u trenutnoj krizi, posle dva masovna ubistva koja su potresla Srbiju, ponašaju kao „deo propagandnog rata protiv svoje zemlje“.

„Kada pogledate zahteve (Protesta protiv nasilja), većina tih zahteva su želja Dragana Šolaka“, rekao je Vesić, optužujući suvlasnika kompanije United Media da traži da njegovi mediji dobiju nacionalne frekvencije, a da im se istovremeno ukine konkurencija.

On je dodao da „Šolak zloupotrebljava ubistvo dece ne bi li obezbedio za svoje kompanije bolji položaj u Srbiji.“

Podestimo, poslanik SNS-a Nebojša Bakarec juče je za skupštinskom govornicom optužio televizije N1 i Nova da su krive za „bolesnu atmosferu u društvu koja pogoduje nastanku tragedija“ poput masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Nakon drugog protesta “Srbija protiv nasilja”, politički analitičari na Pinku su se utrkivali u optužbama na račun medija koji posluju u okviru UM, kao i Dragana Šolaka, nazivajući ga i organizatorom protesta “zarad ličnih interesa”.

Reakcija Regulatornog tela za elektronske medije je i u ovom slučaju izostala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari