Kostolački rudari i energetičari po ko zna koji put ispoljili su solidarnost prema ljudima kojima je zbog elementarnih nepogoda egzistencija dovedena u pitanje. Sindikati Termoelektrana i Kopova uputili su novčanu pomoć kolegama u Distribuciji Kraljevo čije su kuće stradale u zemljotresu, a od akcije prikupljanja novčanih donacija radnika biće uplaćeno u Fond za obnovu Kraljeva.

-Ovo je samo prva interventna pomoć, i ona je bila neophodna upravo zbog teške situacije u kojoj se narod u Kraljevu i okolini nalazi jer je zima već počela a mnogi su bez krova nad glavom. Elektroprivreda je takodje uputila pomoć u sanaciji elektro mreže ,trafo postrojenja i električnih vodova, ali je tom narodu potrebna sistematska pomoć na duži rok jer se posledice ne mogu odkloniti tako brzo, već su u pitanju godine obnove. Zahvalio bih se svakom radniku koji je izdvojio iz svoje zarade svaki dinar pomoći našim sunarodnicima u tom delu Srbije.Vremena su teška generalno za sve ali je tom njima sada najteže, posebno onima koji su ostali bez krova nad glavom i bez fabrika gde su radili. Sindikat će razmotriti dalje načine pomoći nas ovde u Kostolcu, kaže Jovica Tošković, predsednik Sindikata kopova.

-Na sastanku Izvršnog odbora smo se dogovorili da Sindikalne organizacije po Privrednim društvima uplate interventno po 100.000 dinara, tako da su Sindikati i Kopova i Elektrana odmah uplatili ove dogovorene sume, i to prvenstveno za pomoć zaposlenima u Elektrodistribuciji Kraljevo, a čije su kuće porušene u zemljotresu. Odmah smo stupili u kontakt sa Brankom Tomićem, predsednikom Sindikata Elektrodistribucije Kraljevo i ponudili pomoć, a bili smo stvarno spremni da pomognemo i materijalno i fizičkim radom ako je potrebno, ističe Zlatko Miladinović, predsednik Sindikata termoelektrana.

– Vodili smo i akciju prikupljanja dobrovoljnog priloga po čitavom Privrednom Društvu, gde je velika većina naših kolega izrazila plemenitost i volju da pomogne, tako da je u ovoj akciji prikupljeni novac naša obračunska služba uplatila na račun Kriznog štaba opštine Kraljevo. Preneo bih zahvalnost opštinskih čelnika grada Kraljeva svim zaposlenima koji su svojom donacijom pomogli u obnavljanju grada, kaže Miladinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari