Sombor: Čišćenje u Gradskoj upravi koštaće 200.000 evra u naredne dve godine 1Gradska kuća u Somboru, foto: Wikipedia

Poslovi održavanja higijene u objektima Gradske uprave koštaće 24 miliona dinara, odnosno više od dvesta hiljada evra u naredne dve godine, objavio je portal SoInfo.

Kako navodi ovaj medij, u postupku javne nabavke Grada Sombora učestvovale su dve grupe ponuđača koje su se nadmetale za poslove procenjene neto vrednosti 20,6 miliona dinara.

„Ukupna površina poslovnog prostora koji je predmet usluge (površina svih vrsta podova) iznosi oko 15.000 kvadratnih metara, a usluge održavanja higijene obavljaće se u 52 odvojene poslovne jedinice (zgrade)“, navedeno je u tehničkoj specifikaciji javne nabavke.

Predviđeno je da izabrani ponuđač čisti i održava prostor u Županiji, Gradskoj kući, zgradi Matičnog zdanja, ali i bungalovu Gradske uprave na Velikom bačkom kanalu. Takođe, obuhvaćene su i kancelarije svih gradskih i seoskih mesnih zajednica, odnosno domova kulture po naseljenim mestima.

Navedene poslove, u naredne dve godine, trebalo bi da realizuju Agencija za privremeno zapošljavanje Imperijal plus iz Sombora i Ekozaštita doo Beograd.

„Zajednička, ujedno i izabrana ponuda iznosila je 19,993 miliona dinara bez PDV-a što je nepuna 24 miliona dinara sa uračunatim poreskim obavezama. Drugorangirana ponuda, koju su zajedno uputila somborska preduzeća Anakonda Sekjuriti i Oris doo, bila je, u bruto iznosu, skuplja za oko 700.000 dinara i iznosila je 27,718 miliona dinara sa PDV-om“, navodi se.

Najveći deo poslova realizovaće preduzeće Imperijal plus, dok se partner Ekozaštita sprovesti dezinfekciju kako je i predviđeno po tehničkoj specifikaciji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari