Poznati sportski ribolovac iz Požarevca Goran Petrović (koji ima isto ime i prezime kao i načelnik Braničevskog okruga, koji je takođe pasionirani ribolovac) nedavno je na Velikoj Moravi, kod sela Dragovac, na mestu zvanom Majmunara, upecao lep primerak soma. Kako kaže spretni ribolovac som je bio težak nešto preko 2,5 kilograma i došao je na mamac od ritske gliste.


-Taman kad sam se zajedno sa svojim kumom Borčetom spremao da pakujem štapove i pribor, zazvonilo je zvonce na mom štapu dubincu. Pritrčao sam i dohvatio štap, koji se veoma savijao. U prvi mah pomislio sam da sam zakačio neku granu, jer tog dana nismo ništa upecali, ali sam se veoma iznenadio kad sam video pozamašnu ribu kako se praćaka. Borba sa ovom „alom“trajala je desetak minuta. Kada sam izvadio ribu video sam da je to som, što me je posebno obradovalo-priča Goran kako je upecao soma iako se tome nije nadao.

Petrović je sa svojim kumom I ulovom otišao pravo u omiljeni kafić „Stil“da se pred gostima pohvali lovinom i proslavi taj uspeh, i ujedno da „ dokaže svoju ribolovačku veštinu.

-U kafiću sam odmah pozvao gazdu Dejana I njegovog druga trgovca elektromaterijalom Dragutina da im pokažem soma, jer su me oni najviše zadirkivali. Nije im bilo svejedno kada su ugledali „sominu“ali su mi čestitali I pitala na šta sam ga upecao. Rekao sam im da je došao na specijalni mamac napravljen od cucle. Da li su mi poverovali-ne znam.Ali, somče smo dobro proslavili I zalili tako kada sam se preračunao, duplo više me je koštala čast nego da sam somče kupio na pijacu. Nije me bilo žao zbog tog nenadanog troška, jer mi je bilo pravo zadovoljstvo dok sam „ribetinu“vadio iz Morave, a pogotovu kada sam video zapanjene face „nevernih Toma“kada sam im pokazao ulov-priča svoju ribolovačku priču uspešni pecaroš Goran Petrović, popularni truba, dok za šankom „Stila“pije pivo i naručuje još jedno za sebe i slušaoce ove priče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari