Tradicionalna sportsko-turistička manifestacija Somovijada biće od 27. do 29. jula održana na Drinskom jezeru u Malom Zvorniku. Kako je agenciji Beta rečeno u Udruženju sportskih ribolovaca Drinsko jezero u Malom Zvorniku koje je organizator takmičenja, očekuje se učešće oko 120 ribolovaca iz Srbije, BIH, Slovenije, Slovačke, Austrije i Švajcarske.

Tradicionalna sportsko-turistička manifestacija Somovijada biće od 27. do 29. jula održana na Drinskom jezeru u Malom Zvorniku. Kako je agenciji Beta rečeno u Udruženju sportskih ribolovaca Drinsko jezero u Malom Zvorniku koje je organizator takmičenja, očekuje se učešće oko 120 ribolovaca iz Srbije, BIH, Slovenije, Slovačke, Austrije i Švajcarske. Prijave se primaju do 23. jula, a takmičenje u lovu soma na dva načina varalicom i bućkom iz čamca odvijaće se na stazi oko jezera dugoj šest koimetara. Pokrovitelj manifestacije je opština Mali Zvornik.
Pobednik prošlogodišnje devete Somovijade, koja je okupila više od 100 takmičara, bio je Nenad Vučetić iz Malog Zvornika, koji je ulovio soma teškog 7.600 grama. Kako ističu organizatori, malozvornička Somovijada koja se održava svake godine, poslednjeg vikenda u julu, najveća je manifestacija te vrste u zemlji, a učešćem sve većeg broja takmičara iz inostranstva poprimila je međunarodni karakter. Takmičarska staza površine pet kvadratnih kilometara, prostire se na najlovnijem delu Zvorničkog jezera, od Budišića do Sakara. Ribolov se obavlja iz čamaca, koje obezbeđuje organizator ili učesnici samostalno. Svi učesnici Somovijade imaju pravo da besplatno, bez dozvole korisnika ribarskog područja, love bilo koju vrstu ribe, sedam dana pre i sedam dana posle manifestacije.
Učesnici i gosti smeštaj mogu obezbediti sami ili preko organizatora, u hotelima u Malom Zvorniku, obližnjoj Radaljskoj banji ili u privatnom smeštaju uz samo jezero. Od ove godine gostima se nudi mogućnost smeštaja u sojenicama, koje se nalaze na sredini jezera, na 500 metara od obale, kao i u kamp-naselju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari