Spahović: Eksterna kontrola pravosuđa dovela bi do jednopartijskog pravosuđa

Ostavite komentar


  1. Ako zdravstvo prepustimo lekarima, prosvetu nastavnicima itd. o njihovim greškama odlučuju sudije. Problem je što o greškama sudija odlučuju sudije. Na ličnom iskustvu tvrdim da sudija neće protiv sudihe. I kako ćemo dalje?

  2. Sve sudije da sude po Zakoniku,kako pise u Zakoniku a NE PO STRAHU OD CARSTVA MI.Tektonika pravde kroz vekove

  3. Ne znam da li je potrebna eksterna ili interna kontrola ali, sudije i sudovi u Srbiji moraju da imaju kontrolu. Ko to ne vidi, namerno zatvara oci ili mu ovakvo stanje odgovara, naravno, sve dokle ga ovakve „postene i nezavisne“ sudije ne klepe po glavi. Onda ce ti isti, koji se danas bore za neku navodnu „nezavismnost“ sudova, zakukati i zalelekati do Boga, zaboravljajuci da su se bas oni zalagali za taj javasluk. Isto kao kod izbornog zakona. FDoneses zakon, koji ti, kada si u opoziciji, ne odgovara?! Pri ovom stanju svesti, pri ovakvim odnosima u drustvu, ludost je dozvoliti jednoj grpu ljudi, makar to bile i sudije, da sami sebe kontrolisu. Da ne duzim vise, SUDIJE I SUDOVI moraju imati neku vrstu kontrole koja nece biti iz njihovih redova. U nasem narodu postoje dve mudre poslovice koje kazu , „Vrana vrani oci ne vadi“ ili „Ruka ruku mije“. Ovi koji se iz inata Vucicu protive ovoj inicijativi, nisu odgovorni ljudi. Njih ne vodi zelja da ovaj narod, ako nista drugo, ima posteni sud i sudjenje vec, zelja da se njhovi politicki oponenti prokazu kao uzurpatori vlasti. Za one koji ne znaju sudovi nisu jedna greana vlasti vec jedna vazna karika organizovanog kriminala.

    1. A ko da vrši eksternu kontrolu? Naravno, političari koji su trenutno na vlasti! Kada oni odu sa vlasti, novi na vlasti kažu: „Menjaj sve“! Naravno zato što je eksterna kontrola (njihova) pokazala da niko u sudstvu nije bio dobar! Haa, haaa, a onda da se uvede eksterna kontrola eksterne kontrole, itd. Haa, haa, genijalno, nema veze što tako nešto nema nigde u Evropi! Šta je sa Ustavom, itd? Nema veze, menjaj i to, „buši, haaa, buši, haaa“!

      1. Verovatno postoji nacin da se kontrolise kriminal, koji se uvukao u sve pore zivota i organe vlasti pa i medju policijom, tuziocima i sudijama. Zar ne shvatate da organizovani kriminal ne moze da postoji bez ucesca policije, tuzilaca i sudija? Zar zaista niste svesni kriminalnog ponasanja pojedinih sudija, koje pojedinci iz politikntskih razloga brane? Umesto da razmislite, Vi se odmah istrcavate sa Vucicem, koji, hteli Vi da priznate, ili ne, inhibira rad vaseg zdravog razuma, naravno, ako ste ga ikada i imali. A zasto onda svi ne kontrolisu sami sebe? Zasto bi sudije, bile izuzetak? Da li su oni neki „Boziji izaslanici“, liseni svih ovozemaljskih grehova i slabosti? Ja smatram da je sudstvo, zahvaljujuci ovako „efikasnoj“ samokontroli postalo vazna karika organizovanog kriminala. Pri ovom stanju svesti i odnosima u drustvu, nema bezgresnih. Umesto da su odani Boginji pravde, koju krasi povez preko ociju, mnoge sudije robuju onima koji nose carapu na glavi.

  4. Žena prepoštenog Zlatibora Lončara se pita i odlučuje u sudu o svemu…i sve završava još pre ulaska u sudnicu!
    Suđenje je posle neizbežna formalnost

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.