Spaljen video nadzor za divlje deponije na kragujevačkom nadvožnjaku „Gazela” 1Foto: Prvi prvi na skali

 

Video nadzor na nadvožnjaku „Gazela” u ulici Jovana Ristića, postavljen kao prvi u Kragujevcu za vizuelnu kontrolu lokacija sa divljim deponijama, spaljen je javio je portal „Prvi prvi na skali”.

To je podatak koji je gradsko Odeljenja za zaštitu životne sredine dobilo od nadležne inspekcije, a ovu službu je obavestila policija.

Kragujevačkom portalu „Prvi prvi na skali” ovo je potvrđeno zvaničnim dopisom.

Kako oni navode sveukupna vrednost opreme koja uključuje softver, hardver, kamere i ostalo što se nalazi u prostorijama inspekcije je nešto više od 2,6 miliona dinara.

Prijavu protiv počinioca tužilaštvu je podneo MUP – Policijska uprava Kragujevac.

– Grad do danas nije dobio informaciju od policije i drugih državnih organa da li je utvrđen identitet počinioca (a trebalo bi da jeste – video nadzor je u pitanju), niti da li je i kako sankcionisan, kažu za Danas iz Portala „Prvi prvi na Sali”.

Oni napominju da je u pitanju prva i za sada jedina lokacija na teritoriji Kragujevca gde je instaliran video nadzor usled formiranja divljih deponija.

– To je jedan od vidova borbe protiv ove rasprostranjene pojave za koju je Grad dobio finansijsku podršku Republike Srbije, podsećaju javnost sa ovog kragujevačkog portala.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari