Kako bi se stalo na put nesavesnim pojedincima i očuvao riblji fond, potrebno je primeniti i rigorozne mere, kao što su trajno oduzimanje nedozvoljenih alata za ribarenje, novčano kažnjavanje i podnošenje prijava. Tako su radnici Javnog preduzeća „Srbija šume“ iz Šumskih uprava Negotin i Kladovo na gradskoj deponiji u Kladovu spalili 3 300 metara ribarskih mreža zaplenjenih u krivolovu na ribolovnom području “ Dunav 4″.

Kako bi se stalo na put nesavesnim pojedincima i očuvao riblji fond, potrebno je primeniti i rigorozne mere, kao što su trajno oduzimanje nedozvoljenih alata za ribarenje, novčano kažnjavanje i podnošenje prijava. Tako su radnici Javnog preduzeća „Srbija šume“ iz Šumskih uprava Negotin i Kladovo na gradskoj deponiji u Kladovu spalili 3 300 metara ribarskih mreža zaplenjenih u krivolovu na ribolovnom području “ Dunav 4″. Ribočuvarska mreža „Srbija šuma“ je prilikom redovnih kontrola izlovljavanja ribe nedozvoljene alate za ribarenje oduzela od privrednih i sportskih alasa, a vrednost spaljenih ribarskih mreža procenjuje se na oko trista hiljada dinara.
Zbog krivolova na Dunavu podneto je 130 prijava od čega je oko sto već procesuirano u ovdašnjem Opštinskom sudu, a ostale se nalaze u postupku. Oni koji se ne pridržavaju propisanih pravila mogu da računaju i na novčane kazne. Nadležni poručuju da će pojačani nadzor i stalni obilazak ribolovnog područja na potezu od Hidroelektrane „Đerdap I“ do ušća Timoka u Dunav biti nastavljen i u ovoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari