Ivana Španović pokušaće u utorak uveče (20.05) u kvalifikacijama da izbori plasman u finale skoka u dalj. Španovićeva je na Olimpijskim igrama debitovala u Pekingu, a u Londonu bi trebalo da pomeri sopstvene granice. Španovićeva je u Pekingu skočila 6,30 metara što joj nije omogućilo da se nadmeće u finalu. U odnosu na nastup u Kini Ivana je sada iskusnija, zrelija i fizički spremnija. Očekuje je izuzetna konkurencija, tako da bi njen eventualni plasman u finale zaista bio uspeh.

– Svesna sam kvaliteta takmičenja na koje odlazim. U Londonu predstavljamo i sebe i naciju, a meni su ovo druge Igre u karijeri. Maksimalno sam spremna za takmičenje i nestrpljivo čekam početak – istakla je Španovićeva.

Ukoliko bi oborila nacionalni rekord od 6,78 metara, za šta je po rečima trenera spremna, Španovićeva bi mogla da se nađe u finalu. Otežavajuća okolnost mogla bi da bude desetomesečna pauza srpske atletičarke zbog povrede stopala. U tehničkom smislu Španovićeva ima određenih problema, koji su prouzrokovani dugim oporavkom nakon povrede. Ivana je izgubila osećaj, pravi prestupe i nesigurno trči, što se negativno odražava na let iznad peska. Ako popravi uvodne elemente i prilikom trka stekne rutinu, tačnije ne misli na prestup, Španovićeva bi mogla da ostvari dobar rezultat, vredan mesta među finalistima u skoku u dalj.

– Vrlo mi je važno što imam podršku zemlje za koju nastupam. Posvećena sam dobrom rezultatu i verujem da ću ga i ostvariti – zaključila je srpska atletičarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari