Derbi Zapadne konferencije pripao je sjajnim San Antonio Sparsima koji su kao prvoplasirani savladali glavnog konkurenta za vodeću poziciju, Oklahomu, sa 106:97. Sparsi sada imaju dve pobede više i dva poraza manje od Tandera, a u odsustvu Tonija Parkera, koji još dve nedelje neće moći da pomogne svom timu zbog povrede, pobedničku ekipu predvodio je Tijago Spliter sa 21 poenom i 10 skokova.

Istakao se i Kavaj Leonard sa 17 poena, dok je Deni Grin dodao 16 uz pet asistencija. Sa druge strane najbolji su bili Kevin Durent sa 26 poena uz šest skokova i pet asistencija, a jedan manje upisao je Rasel Vestbruk uz po šest skokova i asistencija.

Niko nije očekivao da Njujork ubaci samo 63 poena Golden Stejtu, pogotovo ne kada se u tim vratila prva zvezda Karmelo Entoni. Voriorsi su slavili sa 92:63, predvodio ih je Stefon Kari sa 26 poena i šest skokova, a najviše mu je pomogao Dejvid Li dodavši 21 poen uz 10 skokova i osam asistencija. Za Njujork su najbolje odigrali Kris Koplend sa 15 poena i Entoni koji ubacio 14 uz 10 skokova.

Denver je upisao i devetu pobedu u nizu, a ovog puta poražen je Finiks na svom terenu sa 108:93. Kostas Kufos briljirao je na meču sa 22 poena uz 10 skokova, a dva manje postigao je Kori Bruer. Vesli Džonson je upisao 18 poena za Sanse, dok je Markus Moris dodao 16.

Bruklin je poražen u Filadelfiji sa 106:97, ali je u centru pažnje ipak bio košarkaš lošijeg tima, Deron Vilijams. Bek Netsa je prešao granicu od 10.000 postignutih poena u NBA ligi, a utakmicu protiv Filadelfije završio je sa 27 poena. U pobedničkom timu najbolji je bio Spenser Hovs sa 24 poena uz 10 skokova i sedam asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari