Spasović: Cenzure danas nema, samo suptilnih pritisaka

Danas nije i nikad nije bio opoziciono glasilo, već isključivo nezavisno glasilo, ali će kritike uvek biti usmerene pre svega na nosioce vlasti
Prvi urednik Danasa bio je gost intervjua na Fejsbuk stranici Danasa povodom 21. godišnjice lista

Ostavite komentar


  1. Cestitam rodjendan i zelim da vas sto vise citaju, da bar malo vise saznaju da postoji druga strana istine koja se cuje sa tv pink, studio b i hepi.

  2. Dragi prijatelju,
    Dakeko si ti od stvarnog života. Dobro se sećaj SUROVIH VREMENA, kada sam bio izbačen iz prosvete u 20 veku i u tvojoj redakciji lista „Borba“ ćaskali u sruštvu da sam tada bio „na crnoj listui“-niti se smelo da piše o mom „slučaju“ niti je ijedna novina smela da objavljuje moje tekstove.
    Ti si kao nekadašnji urednik bio u diplomatiju i odavno si van zbivanja u novinarstvu. Na jugu Srbije je još gore vreme u pogledu slobode mišljenja i izražavanja, nego krajem 20. veka. CENZURA! Lični pozdrav i dobro zdravlje od prjatelja nekadašnjeg prvog saradnika lista „Danas“ sa juga Srbije. Miroslav B Mladenović Mirac, penzioner, Vlasotince, Srbija

  3. Nije mi jasno zašto ne objavljujete komerntar. List „danas“ je list dijaloga i kritike i samokritikenikako apologetski list; u kome treba da pišu oni koji vide ono što običan čitalac ne vidi-analitičko-kritičko poimanje vrednosti lista.

    1. Oni koji ne razumeju suštinu komentara treba da postave šitanje za odgovor ili da se raspitaju; ovako je nemoguće da kao autor dva komentara na istu temu se dobije veliki broj POZITIVNIH ili NEGATIVNIH poena. Tako se može zaključiti da onaj ko urešuje list ofrlje prilazi KOMENTARIMA i njihovim porukama, što nije dobro za list „danas“ i njegovu reputaciju.

  4. Dragi prijatelju, Meni ne treba tvoj odgovor, nego je potrebna surovost istine da se kaže u Srbiji. Nijedan list ni jedna televizija nije slobodna-bilo od vlasnika stranih kompanija ili od partije na vlasti.
    Samo onaj ko ima ZAŠTITU može da bude SLOBODAN(bez cenzure) a neko kao ja ili bilo koji drugi intelektualac starije generacije koji nije u partije i nije prodao svoj obraz bilo u Srbiji ili strancima nema mogužnost da bilo gde kaže šta misli na bilo koju temu.Dakle, CENZURA! Znaš li Ti da sam objavio o svom trošku 24 knjiga kao penzioner(sa 15% manjka zbog uverenja i stvaralaštva iz;matematike, etnologije, etnografije, istoriografije, narodne književnosti, politikologije…-nijedna novina nije objavila od lokalnih do republičćkih ništa!)-Skrajnut sam u Srbiji, pa sam čak stručno metodsko matematičke članke objavljivao časopisima biših rešublika-a knjige u elektronskom izdanju besplatno na internetu amazon.com). penzije kasne po jedan dan u pošti Vlasotince onima koji primaju preko kuće, a nisam jo od 2013.g. regulisao punu penziju(upisan radni stać u rad.knjižicu a ne plaćen doprinos zbog uverenja i kritićkog miljnjenja u 20 veku. voj stav o lisu „danas“ kao pedagog kažem je nepotpun, jer APŠOLOGETIKA i DESTRUKCIJA sa uvredljivim tekstovima i komentarima nije OGLEDALO našeg zajedničkog lista „dabas“!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.