U sredu su Požarevac posetili predstavnici izraelske kompanije “Aviv Arlon“. Kako nam je rečeno u kabinetu predsednika Skupštine grada Požarevca Baneta Spasovića, dolazak potencijalnih investitora zapravo je rezultat posete ambasadora Izraela iz jula, kada je Jozef Levi kazao da će kompanijama iz svoje zemlje toplo preporučiti ulaganje u naš grad.


– To je razlog što me najava dolaska direktora kompanije gospodina Nira Sara i direktora razvoja gospodina Branimira Bojića u naš grad nije iznenadila jer sam bio uveren da će ambasador Levi održati obećanje. Mišljenja sam da smo imali izuzetno konstruktivan sastanak, ali sam takođe siguran da postoji još dosta koraka koje treba proći kako bi se ova značajna investicija realizovala – napomenuo je Spasović i dodao da je veoma zadovoljan operativnošću svojih saradnika koji su, kako je kazao, imali odgovor na svako pitanje gostiju iz Izraela vezano za realizaciju ulaganja. Razgovoru sa investitorima prisustvovali su još i gradonačelnik Miomir Ilić, zamenik predsednika Skupštine grada Milić Jovanović, član Gradskog veća Marko Savić, direktor Direkcije za izgradnju Mitar Karadžić i šef LER-a Aleksandra Đorđević.

Inače, kompanija „Aviv Arlon“ osnovana je 1963. godine i jedna je od vodećih izraelskih kompanija u oblasti nekretnina. U Srbiji je prisutna od 2007. godine, između ostalog i izgradnjom retail parka “Aviv“ u Pančevu, kakav žele da izgrade i u Požarevcu. Ova forma trgovačkog kompleksa ogleda se u generisanju mnogobrojnih zabavnih sadržaja kao i velikog broja svetskih brendova i proizvođača na jednom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari