Zašto za SPC iskopavanje litijuma nije važnije od borbe protiv rodno senzitivnog jezika?

Ostavite komentar


  1. „SPC je kroz istoriju uvek bila sa svojim narodom“. Jeste, štaviše neki od popova su bili vrlo bliski sa narodom, posebno sa mladjom muškom populacijom. Kad vam se prohte da udjete u crkvu, setite se Kačavende i proći će vas želja za takvom duhovnošću.

  2. Zato sto je i SPC od Rio Tinta korumpirana ogromnim dolarskim prilozima a popovi SPC pare cene vise od Boga.

  3. Radite sa Vucem sta hocete,ali molim drugove komuniste da se okane nase crkve.Dovoljno stete ste naneli za ovih skoro 100 godina.Imajte malo milosti.

  4. Obavestiti Patrijarha da Zemlja nije ravna ploča i da živi u sekularnoj državi gde su žene ravnopravne (ili bi trebalo, bar po zakonima da budu) i u kojoj se njegova organizacija finansira od novca poreskih obveznika bez obzira na veroispovest, a tu pripadaju i žene. Usput, kada će se SPC prijaviti u PDV sistem? Bio bi red. Bar na taj način da doprinese društvu kada se već ne bavi svojom „osnovnom“ delatnošću.

  5. Zato sto znacaj litijuma nije jasan. Sto bi rekli neki veliju je neki veliju nije. Za rodno osetljiv jezik je jasno da je nametnuta glupost.

  6. Zato sto hoce da se voze u elektricnim dzipovima, umesto ovih na benzin i dizel. To im je bas onako “in&fancy”

  7. Zato sto im litijum treba za automobile , mobilne telefone i još
    što-šta sto će im pristići .

  8. Iz puke pristojnosti neću navesti šta mislim i kako doživljavam SPC . Mogu samo ono što mislim da je njihova suština : Održavati sa na površini , ne radeći baš ništa , dodvoravajući se onom ( ima ) koji ih na neki način mogu ugroziti u smislu ograničenja nerada i slatkog prihoda neukog naroda ! Briga njih sve za bilo šta drugo osim za kontinuitet lagodnog života !

  9. Ako se uzme u obzir da živimo u sekularnoj državi (ili bi barem trebalo da je slučaj) ni jednim ni drugim pitanjem SPC ne bi trebalo da se bavi.

  10. U XXI veku verovati u boga?
    Nisu popovi krivi. Dok ima ovaca biće i vune zato se i ne bune.

  11. NIje SPC patrijarh. Ukoliko pažljivo pratite, mogli ste da nađete gomilu vladika, sveštenika koji su otvoreno protiv RioTinta. Patrijarh je samo prvi među jednakima, a jednakih je jako puno.

  12. Nikad ne branim SPC, ali vidim neku logiku u tome da se bave rodno ravnopravnim jezikom više nego životnom sredinom. Ekologija se bavi samo fizičkim aspektima bitisanja, a rodna ideologija zadire i u psihičke i duševne aspekte, kao i u uređenje društva.

  13. Jer su mrzioci žena i sve bi žene kao robinje posmatrali. Jer na osnovu zatupljenosti, neobrazovanja i glupavosti društva oni profitiraju. A zašto bi ih zanimalo šta će biti s tim ljudima…..oni brinu samo o crkvenoj imovini..pa kad su Kosovo bez pogovora dali ali prethodno obezbedili da njihova imovina ostane njihova.

  14. Odgovor na pitanje iz naslova teksta: zato što je spc, kao versko krilo sns, potpuno otuđena od naroda, religije i Boga, oslobođena svake odgovornosti, izuzeta od primene zakona, od kontrole institucija (onoga što je od institucija još ostalo u Srbiji), poreskih obaveza, i ogrezla u aferama i kriminalu.

  15. SPC, pod vodstvom Patrijarha je postala pridruženi ogranak Vučića i sns bagre. Crkva se potpuno otuđuje od naroda i stvarno postaje politička partija.

  16. Mi ne umemo drugacije, predugo smo ziveli u komunizmu. Predsednik nam imitira Tita, a SPC mu dodje kao CK. Nase zene su emancipovane, vec generacijama rade van kuce, to je dobro nasledstvo komunizma. Zene na Zapadu, koje su preko noci postale emancipovane, uglavnom su histericne.

  17. Сетите се оне рекламе: „Све је важно и зуби и душа“. СПЦ игра у ритму музике коју свира оркестар коме диригује неко кога није брига ни за грађане ни за природу, тако да одговор на ово пиатње није могуће добити.

  18. Zbog ocuvanja diskriminacije zene u srpskom polusvetu I dobijanja velikih kolicina naseg novca iz budzeta?

  19. Fotije se oglasio protiv kopanja! Da čujemo i ostale Episkope da stanu uz svoj narod kao što su kroz istoriju i radili!

  20. @Daca
    Izvini, ali u vreme komunizma su samo pravi vernici išli u crkvu i slavili slave kako dolikuje i nikome nije falila dlaka sa glave. Čak su se i gradile crkve. Odakle ti ta tvoja konstatacija o komunizmu i crkvi? A danas? Sve je naopako, slave se slave po restoranima, budale se tetoviraju svecima i krstovima, a ne pridržavaju se ni osnovnih 10 Božjih zapovesti. Danas je prave vernike sramota od ovakve crkve i ovakvih „vernika“!

  21. Vučićev patrijarh, svojim delovanjem, je pokazao da je jako opasan čovek.
    Gura gradjane Srbije u srednji vek.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.