INTERVJU Prof. Zoran Čvorović: SPC mora da se odredi prema francusko-nemačkom predlogu

Prof. Zoran Čvorović sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu o patrijarhovoj poseti SAD i izazovima koji su pred crkvenim vlastima

Ostavite komentar


  1. Pitali profesora zbog cega SPC mora da se opredeli prema germano-frankofonskom planu, a on lepo objasnio u naredna 93 reda (gledano u aplikaciji za tel.). Pocevsi od toga sta je drzava, a sta je pravo, posebno ono tzv medjunarodno, ukljucujuci tu organizacije, naravno, one medjunarodne. Za studente i one koji to nisu.

  2. Za „papir“ se znalo pre sastanka sa Patrijarhom.
    Neposredno pre sastanka,Vučić je imao
    sastanak sa Patrijarhom u trajanju od pola sata zabeležila je štampa.Toliko.

  3. U kom to Ustavu piše da je SPC dužna da se izjašnjava o državnim pitanjima? Kakve veze ima šta misli SPC, na kojim izborima je ona izabrana?

  4. Jak vam ovaj stručnjak… eksplicitno priznanje niko nigde ne spominje osim što se zna da to traži albanska strana. Ajd’ da je rekao „implicitno“… mada je to besmisleno – priznanje je ili eksplicitno (razmena nota, ambasadora i tsl) ili ga nema.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.