SPC: Neistinite tvrdnje Judite Popović da je patrijarh Porfirije 2015. godine potpisao preporuku da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno

Ostavite komentar


  1. A što se kao patrijarh nikad nije oglasio protiv toga što se ubice i nasilnici puštaju na televizijama koje mogu da vide svi u Srbiji.
    Kao vernik i otac dvoje dece mislim da takav patrijarh podržava sotonu i da samo služi vlasti, jer ima finansijsku korist od toga.

  2. Voleo bih da od SPC dobijem ovako brz odgovor (kao g’dja Popovic), da li je jos neki patrijarh velicao koljace kao sto je Porfirije popa Djujica u Sidneju.

  3. Sramotni napadi neistinama na poglavara crkve drugog naroda. Judita je do juče sedela u tom istom REM-u!

  4. Vaša svetosti,vaša svakodnevna djela vas sve više udaljuju od svetačkog oreola kojem bi trebao da teži svaki ‘Prvi među jednakima’.

  5. Za laž izgovorenu javno treba da odgovara i najstrože bude kažnjena. Za sve laži isti zakon mora da vazi

  6. Porfirije se nije bunio protiv rijalitija, nasilja, ratnih zločinaca na TV-u, targetiranju neistomišljenika, saučesnik je uništavanja Srbije od strane naprednjaka, a buni se protiv LGBT populacije i rodne ravnopravnosti. SrBsko pravoslavlje su srozali na dno.

  7. U Boga verujem a u ove ni malo! Svi oni sede po nekim upravnim odborima a sebe prikazuju kao božije sluge. Sedi u temu i pravi se lud. Politika je svuda pa i SPC nažalost. Kada pogledate sa kim se naše sveštenstvo druži i od koga uzimaju priloge bude mene sramota. U crkvu koju ja idem stolice sa svojim imenom ima li ek koi je robijao zbog silovanja,čovek kojem je stric za vreme rata klao sa ustašama po selu,čovek koi je na Finci Zavoda za zaštitu spomenika kome su iz kuće lopovi ukrali sto hiljada eura i deset kila zlata i nije moga da objasni odakle mu to… Da ne nabrajam više zato što mi je muka od tolikog poštenja.

  8. Ko ili sta ga sprecava da sada, ovoga casa osudi sva desavanja u drustvu? Svu gadost, prostotu i lopovluk na svakom koraku u svakom segmentu naseg drustva. Jesu li ovo vrednosti koje on podrzava? Zrno je bibera u odnosu na Patrijarha blazenopocivseg Pavla.

  9. Glasao jeste, pa on je kao i vecina u Savetu na kasi kod onog ruzicastog smrada. PorTiriju valjda bilo mala lova u Savetu od 2.500 evrica. Ljubimac Vatikana! Placi Srbijo!

  10. E pa kukala nam majka za ovo. Gospođo ako imaš i malo obraza izini se za ovu laž Mada ipak ne moraš ti i tako lažeš za pare. Pusti te nas koji verujemo da verujemo a vi koji niste pravoslavni ili verujući od mene imate poštovanje. Samo nemojte vređati i praviti paralele između izabranog patrijarha i blagopočivšeg patrijarha Pavla.

  11. Judita Popović govori istinu. Patrijarh Porfirije na vlast došao prošavši sve ispite rijaliti igrača. Kalva vlast takav i patrijarh.

  12. Ja lično čuh gnusosti jadnica i bednica iz usta našeg gospodina Perića za mene više nije patrijarh.
    Pa me uopšte ne čudi da je to potpisao.

  13. Sve govori opaska Patrijarha Pavla ,kad je video dzipove pred Patrijarsijom.“.Sta bi da se nisu zakleli na skromnost.“I „skromnost“ ima cenu.

  14. Da popovi dele sudbinu siromasnog naroda od koga zive mozda bi im nesto i poverovao.Ali kad vidim zlato i srebro kojime se kite i besna auta koja voze ne verujem im ni rec..Setimo se samo popa Peranovica koji je narkomane lecio lopatom..On je vozio preskupe americke motorcikle Harley Davidson..Svaka od tih masina kostala je vise nego sto radnik u Srbiji moze da zaradi za 10 godina rada..

  15. Полако људи! Јудита Поповић је једно рекла с патријарх Порфирије је то демантовао јер је дао уставку у тој агенцији пре доношења одлуке је о увођењу ријалитија.
    Нема разлога за оптуживања ни Јудите ни патријарха. Зар је тешко то званично проверити и утврдити истину. Слажем се да је немогуће да су обоје у праву. Или неко свесно лаже, или добио погрешну информацију. Утврдити истину.

  16. Ja samo u Boga verujem a popu nikad…Veći je on grešnik od mnogih

  17. Odlikovao je Seselja, Vucelica i sl. Lumene, tu se vidi sta je za njega etika. Nisam primetila da je osudio nasilnistvo koje Pink propagira, dize vrlo strasno svoj glas protiv rodne ravnopravnosti. Mogao bi malo da ucuti i postidi se.

  18. Ако је ова информација тачна против лажи Јудите треба поднети кривичну пријаву.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.