Specijalna škola u Zrenjaninu treba da dobije novi objekat 1Foto: Shutterstock / Olga52

Specijalna škola „9. maj“ u Zrenjaninu koju pohađaju đaci sa posebnim potrebama treba da dobiju novi objekat naredne godine, rečeno je prilikom dodele novogodišnjih paketića đacima škole.

Delegaciju grada predvodio je gradonačelnik Zrenjanina, koji je obećao ulaganja i investiranje u ovu školu. Kako je naveo, zahvaljujući sredstvima pokrajinske Vlade biće završen novi objekat škole.

„Ukupna vrednost iznosi 35 miliona dinara, biće to novi objekat, ali pre svega, omogućićemo bolje i kvalitetnije uslove i unapređen nivo rada u ovoj školi koja broji preko dve stotine korisnika“, objasnio je zrenjaninski gradončalnik.

Kako je istaknuto, deca i đaci ove škole su aktivni i kada su u pitanju manifestacije koje se održavaju u Zrenjanihu, ali i van njega.

„Učenici ove škole učetsvuju na zrenjaninskim Inkluzivnim igrama, na obeležavanju Dana osoba sa Daunovim sindromom i Dana osoba sa autizmom, To su akcije koje kao grad organizujemo i sa kojima želimo da ukažemo na ovu populaciju koja je među nama, koja je uz nas, a takođe da umanjimo i rušimo predrasude u društvu kada su ove teme u pitanju“, rekao je prilikom posete školi gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Osnovnu i srednju školu „9.maj“, kao i predškolsku grupu pohađa 198 učenika. Uslovi rada su otežani, radi se u tri smene, a novi objekat će im mnogo značiti jer će i nastava, kao i svi drugi uslovi biti poboljšani.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari