„Novosadska toplana“ pustila je kod poslovne banke menicu kojom je blokirala račun SPC „Vojvodina“ zbog neplaćenog duga za grejanje iz prethodnih sezona. Spens nije ispoštovao ni dogovor o reprogramu duga od 70 miliona dinara, postignut u aprilu, po kojem je trebalo da uplaćuje toplani po deset miliona mesečno. Umesto 10, uplaćivali su u proseku manje od milion dinara.


– Kada bi sav mesečni prihod uplaćivali toplani, dug bi izmirili za tri do četiri meseca. I u slučaju da su nam svi lokali izdati ne postoji „matematika“ po kojoj bi mogli rentabilno da poslujemo. Od grada dobijamo mesečnu donaciju od pet miliona dinara , što nam nije dovoljno za redovno poslovanje. Bojim se da nam neće pustiti grejanje dok ne izmirimo dug. Ako gradu ne trebamo neka nas zatvore – kaže direktor SPC „Vojvodina“ Boris Barjaktarević.

Spens, koji je počeo sa radom 1981. godine za potrebe održavanja Svetskog prvenstva u stonom tenisu, ima 86.000 kvadratnih metara prostora. Od toga 16.000 kvadrata čine lokali za izdavanje. Trenutno je izdato bezmalo 10.000 kvadrata.

S druge strane, u toplani kažu da su menicu pustili jer pred početak grejne sezone JP Srbijagasu i JP Panonske elektrane duguju 1,9 milijardi dinara. Od stambenih potrošača potražuju 1,1 milijardu, a od pravnih lica 690 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari