Spirić (SSP) poručila Lončaru: Pacijenti se već leče privatno, termina za magnetnu nema 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Spirić, ocenila je kao sramnu izjavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara da treba pacijentima davati račune kako bi videli koliko košta lečenje i poručila je da račune već imaju, ali sa privatnih klinika.

Spirić je rekla da se pacijenti leče na privatnim klinikama jer je gotovo nemoguće dobiti termin u državnim i istakla da je i sama imala takvo iskustvo.

„Jedna sam od njih, vraćena sa Klinike KBC-a uz obrazloženje da nema termina za magnetnu rezonancu ove godine, niti se zakazuju u narednoj. Kao narodni poslanik, nakon sedam godina kontrolnih snimanja na jedinoj merodavnoj klinici na KBC-u, vraćena sam bez ikakvog papira i potvrde o razlozima, čak i od svoje lekarke, bivše ministarke zdravlja Danice Grujičić“, navela je Spirić.

Ocenila je da su pacijenti širom Srbije bespomoćni dok čekaju na snimanja i preglede, dok šetaju od ustanove do ustanove, iz grada u grad, ali da „to vlast ne razume“.

Istakla je da i pacijenti sa dijagnozom karcinoma na rezultate biopsije moraju čekati mesec dana, dok su rezultati u privatnim klinikama gotovi za jedan dan.

„Ministre Lončar, ljubav prema domovini se ne dokazuje obmotavanjem u zastave, već brigom za zdravlje i živote ljudi, jer bez njih nema ni napretka ni države“ zaključila je Spirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari