Stevan Filipović o spisku "ekološki terorista": Reč o "klasičnom teroru", konsultujem se sa advokatom 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Reditelj i aktivista Stevan Filipović, jedan sa spiska od dvadesetjednog „ekološkog teroriste“ koji je objavila anonimna grupa „Kopaćemo“, izjavio je danas da je reč o „klasičnom teroru“ i dodao da se trenutno sa advokatom konsultuje oko toga kako bi trebalo reagovati.

„Ovo nije prvi put da se prave takvi spiskovi, tog metoda se sećamo iz devedsesetih“, kazao je Filipović u izjavi FoNetu.

On je dodao da se u odnosu na period od pre tri decenije u tom teroru i zastrašivanju sada, ipak, ide korak dalje.

Povodom najave njegovog „kolege“ sa spsika „ekoloških teroriststa“, aktiviste i nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Vladimira Štimca da će podneti krivičnu prijavu protiv grupe „Kopaćemo“, Filipović navodi da su u toku njegove konsultacije sa advokatom.

Osim Štimca i Filipovića, neke od osba sa spiska „ekoloških terorista“ su i aktivisti Zlatko Kokanović, Bojan Simišić, Nebojša Petković, Ivan Bjelić, Nikola Ristić, Jevđenije Dimitrijević, poslanik Aleksandar Jovanović – Ćuta i sociolog Jovo Bakić.

Pokret „Kopaćemo“, koji za sebe tvrdi da je „nezavisni građanski pokret koji se zalaže za otvaranje rudnika jadarita kao ključnog projekta od nacionalnog značaja“, na svom sajtu navodi da „zasad“ deluje anonimno zbog toga što se njegovi članovi plaše za svoje živote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari