Sledećeg vikenda, 26. i 27. maja, u čačanskom Domu kulture biće održan Sajam virtuelnih preduzeća ekonomskih škola Srbije na kome će 170 učenika okupljenih oko 41 virtuelnog preduzeća u 28 škola Srbije, na licu mesta demonstrirati sve ono što su o poslovanju naučili u okviru redovne nastave.

Sledećeg vikenda, 26. i 27. maja, u čačanskom Domu kulture biće održan Sajam virtuelnih preduzeća ekonomskih škola Srbije na kome će 170 učenika okupljenih oko 41 virtuelnog preduzeća u 28 škola Srbije, na licu mesta demonstrirati sve ono što su o poslovanju naučili u okviru redovne nastave. Posle sajma održanog prošle godine u Beogradu, čast da bude domaćin ovogodišnjeg okupljanja pripala je Ekonomskoj školi iz Čačka koja je već tri godine deo projekta reforme ekonomskih škola koji realizuju MPS i Nemačka organizacija za tehničku podršku i razvoj GTZ.
– U okviru razvoja novih obrazovnih profila učenici trećeg razreda već drugu godinu zaredom realizuju Sajam virtuelnih preduzeća koja su sami osnovali i u kojima se realizuje virtuelno poslovanje. Osnovna svrha ove manifestacije je da učenici u praksi pokažu ono što su naučili tokom redovne nastave. Na sajmu će se sklapati poslovni aranžmani i kupoprodajni ugovori, a sve transakcije će se obavljati preko virtuelne banke u Užicu. Našu školu će na sajmu predstavljati dva preduzeća, jedno za promet obućom i drugo za prodaju nameštaja – objašnjava Vladan Nicović, direktor Ekonomske škole u Čačku.
Kako to predviđaju propozicije, najbolja preduzeća nagradiće Nemačka organizacija za tehničku podršku i razvoj, ali i organizatori sajma. Za razliku od prošlogodišnjeg sajma, ove godine će budući srednjoškolci imati priliku da se drugog dana sajma direktno upoznaju sa obrazovnim profilima finansijski i poslovni administrator, za koja će sudeći na osnovu dosadašnje prakse i tokom ovogodišnjeg upisa vladati veliko interesovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari