Novobečejci su spojili riblju zakusku i svinjokoljske specijalitete, što će ljubitelje zimskog ribolova privući na obale Tise u decembru. Ovde se predstojećeg vikenda održava takmičenje u pecanju manića, a organizator je lokalni Klub Tisa 63.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Učesnici takmičenja oprobaće svoje pecaroške veštine a potom sledi riblja zakuska. Pošto je hladno, kažu domaćini da će na meniju biti obilje svinjskih specijaliteta, jer se organizuje i promocija vojvođanskih svinjokoljskih specijaliteta.

– Zimi kada većina ribolovaca odlaže svoj pecaroški pribor, ovde kod nas zahvaljujući ribi fenomenu naših voda, maniću, prava sezona tek počinje i praktično zahvaljujući maniću nikad se ne prekida. Ima li lepšeg načina za strastvene ribolovce da zaokruže ribolovačku sezonu nego da se okupe pored reke, druže uz tamburaše i dobru zakusku. Dođite 12. decembra u Novi Bečej da vidite kakvi smo domaćini, najavljuje manifestaciju Nemanja Visković iz Turističke organizacije Novog Bečeja.

Manić je riba iz porodice bakalara, koja je migracijom došla iz Severnog ledenog mora i nastanila i naše vode. Takmičenje se odvija na 63 kilometara od reke Tise, nizvodno od brane kod Novog Bečeja sa obe obale po jasno utvrđenim pravilima koje propisuje organizator uz saglasnost sa upravljačem vode. Uporedo sa takmičenjem u pecanju na obali će se odvijati još jedna manifestacija „Tradicionalni vojvođanski svinjokolj“ sa prikazom obrade, svinjskog mesa na tradicionalan način i pripremom svinjokoljskih specijaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari