spomenicu „55 Vukovih generacija“. Ovom spomenicom obuhvaćen je period od 1952. do 2007. godine, vreme kada je škola postala osmogodišnja i, kako se to čulo na promociji „55 Vukovih generacija“ Slobodanke i Nikole Pavlović, deo su 200. dvestogodišnje istorije donjomilanovačke osnovne škole koja nosi ime Vuka Karadžića.

spomenicu „55 Vukovih generacija“. Ovom spomenicom obuhvaćen je period od 1952. do 2007. godine, vreme kada je škola postala osmogodišnja i, kako se to čulo na promociji „55 Vukovih generacija“ Slobodanke i Nikole Pavlović, deo su 200. dvestogodišnje istorije donjomilanovačke osnovne škole koja nosi ime Vuka Karadžića. Monografija – spomenica je i pravi vremeplov zahvaljujući fotografijama i spisku 4.111 učenika svake od 55 generacija koje su u ovom periodu završile osmogodišnje školovanje.
– Ideja za ovu monografiju potekla je iz dugogodišnjeg rada .U OŠ „Vuk Karadžić“ proveo sam 41 godinu radnog staža, kada tome dodam i osam godina školovanja, ukupno je 49 godina koje sam živeo sa ovom obrazovnom ustanovom, koja je meni i danas kada sam u penziji druga kuća. Monografija predstavlja i neku vrstu vraćanja duga za sve ono što sam doživeo u školi – kaže za Danas autor Nikola Pavlović.
Spomenica “ 55 Vukovih generacija“ obiluje statističkim podacima o broju učenika, broju odeljenja, uspehu. Autori su se potrudili da saznaju i pribeleže gde su nekadašnji osnovci, sada uspešni poslovni ljudi i priznati stručnjaci u raznim oblastima, danas . Osim što govori i generacija učenika OŠ “ Vuk Karadžić“ koja je u školskoj 2007/08. obeležila dva veka postojanja, spomenica – monografija Pavlovića je i slika prosvetnih radnika koji su zaljubljeni u svoj poziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari