Spomenik Milanu Stojadinoviću

Ostavite komentar


  1. Ma naravno. I zasto da ne! Posle toga ostaje jos samo Dimitrije Ljotic. Kad i njega rehabilitujemo i podignemo mu spomenik bicemo mirni. Srbija se biti zemlja srecnih i radosnih ljudi.

  2. čovek koji je prvi posle oslobođenja Srbije od turaka dozvolio da se seljacima oduzima zemlja zbog dugova (poreza i td…) ne zaslužuje spomenik.

  3. Naravno da je bio protiv Cvetkovic Macek vlade i pravljenja hrvatske banovine onako kako je to bilo Cvetkovic Macek dogovorom predvidjeno. Takav razvoj je usledio po njegovoj smeni i ispostavilo se da je bio u pravu. Da je bio sledbenik fasizma i nacizma je totalna glupost, ali jeste napravio sporazum sa Canom da Italija prestane sa podrskom Ustasama i dve godine drzi u kucnom pritvoru naveceg zlocinca u istoriji Pavelica. Sve sporazume koje je pravio su bili u interesu Srbije. Za one koji ne znaju na Pavelica je izvrsen atentat od strane cetnika bas posle tih cuvenih pregovora Cvetkovica i Pavelica. Udba je naravno isto tada planirala da izvrsi atentat ali posto ga cetnici nisu ubili oni vise nikada nisu pokusali da ga ubiju ili da traze izrucenje. Umro je od posledica tog ranjavanja.

  4. Sta je sad ovaj "fasista" i "kolaboracionista" skrivio? Pa on je citavo vreme rata proveo na Mauriciusu gde je bio interniran. To je engleska kolonija negde u Indijskom okeanu, bogu iza nogu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.