Kelebija je naselje koje se nalazi gotovo uz samu granicu sa Mađarskom, i ta je činjenica svakako bila presudna u razvijanju saradnje sa susednim mestima. Osim Subotice, Kelebiji su najbliža naselja Tompa i Žana u Mađarskoj, sa kojima ovo mesto ima već potpisane sporazume o prekograničnoj saradnji.

 Poslednji takav sporazum potpisan je i sa Kelebijom, gradićem u Mađarskoj istog imena, čime se pored podsticanja kulturne i sportske saradnje otvara i mogućnost zajedničkog konkurisanja kod fondova Evropske unije za prekograničnu saradnju.

Kelebija je pre svega zainteresovana da se na taj način realizuju projekti za spasavanje i revitalizaciju Kelebijskog jezera, kao i projekat formiranja rekreacionog centra na Majdanu, što bi svakako pomoglo da se radi na razvijanju turističke ponude u ovom naselju. Kelebija svakako ima u tome šta da ponudi – pored već poznate ergele lipicanera, i renomiranog restorana-hotela „Majur“, na samoj mađarskoj granici, okolina naselja je vrlo atraktivna, i poznato izletište Subotičana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari