Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina kritikovala je Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) zbog izbora glavnog urednika lista Zrenjanin Dalibora Bubnjevića za člana Upravnog odbora Radiotelevizije Vojvodine (RTV). Kako navode u saopštenju, Bubnjević je godinama vodio marketing knjige „Slučaj Nacionalni stroj“, autora Gorana Davidovića zvanog Firer, koji je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog raspirivanja nacionalne, verske i rasne mržnje. Koalicija je podsetila da je u toj knjizi objavljen i program neonacističke organizacije Nacionalni stroj.


Član Saveta RRA Goran Peković, takođe, ističe za naš list da je izdavačka kuća koja je objavila Davidovićevu knjigu o Nacionalnom stroju zloupotrebila Bubnjevićevo ime, zbog čega je ovaj pokrenuo sudski spor, koji se završio novčanom odštetom Bubnjeviću. On je dodao da RRA nije dobila nijedan prigovor na Bubnjevićevu kandidaturu, a da ukoliko postoje validni dokazi o tome, Savet RRA može i da preispita svoju odluku.

Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je za Danas da RRA nije imao takva saznanja o Daliboru Bubnjeviću, kao i da mu je žao što Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina nije reagovala ranije ukoliko je to istina. On podseća da je od objavljivanja imena kandidata za UO postojao rok od 15 dana za prigovore i žalbe, ali da na adresu RRA nije stiglo ništa što se tiče tog kandidata.

– Savet RRA nije bezgrešno telo i ukoliko smo pogrešili spremni smo da ispravimo grešku. Savet je odlučivao na osnovu podataka koje je imao i biografija kandidata, a u biografiji Bubnjevića nije bilo ništa što je upućivalo na to – objašnjava Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari