Različite opštinske delegacije Gornjeg Milanovca koje putuju po inostranstvu ne podnose izveštaje o boravcima i niko ne zna šta je svrha putovanja, a sve troškove uredno naplaćuju, izjavio je juče odbornik Dušan Đurović. On je na sednici SO tražio izveštaj od predsednika Mihajila Vučetića sa poslednjeg putovanja, pre mesec dana, petočlane delegacije u Norvešku za koje su svi „uredno odavno primili dnevnice“.

„Niti se zna ko vam je odobrio putovanje i sa kojim ciljem ste išli u Norvešku, niti ste bilo kome podneli izveštaj, a proveli ste šest dana tamo i za to naplatili po 800 evra iz opštinskog budžeta“, rekao je Đurović. Predsednik Skupštine opštine je agenciji Beta rekao da je delegacija otputovala po ličnom pozivu gradonačelnika Osla, i da su organizatori snosili troškove boravka, a da su članovi delegacije primili duplo manje dnevnice.

„Razgovarali smo o sudbini Norveške kuće u Gornjem Milanovcu i uvođenju norveškog jezika u gimnaziji, gde bi plate za profesora obezbedili Norvežani, a izveštaj će biti podnet odbornicima“, rekao je Vučetić. Odbornici nisu imali prilike da razmatraju izveštaje sa putovanja u inostranstvo u protekle dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari