Nakon Niša, Beograda i Novog Sada, Kostolac je četvrti grad u Srbiji u kome je održano takmičenje u jednoj od još uvek relativno novih i veoma atraktivnih sportskih disciplina – rukometu na pesku. Promotivni turnir za rukometašice na specijalno pripremljenom terenu na kostolačkoj plaži „Topoljar“ organizovao je ŽRK „Rudar“ povodom 40 godina postojanja ženskog kluba.


Na jednodnevnom takmičenju učestvovalo je šest ekipa iz različitih gradova Srbije, kao i četiri različite uzrasne selekcije domaćeg kluba. Utakmice su igrane u dva poluvremena od po 10 minuta, a za svaku ekipu na terenu nastupile su četiri rukometašice i golman. Za rukomet na pesku se koristi i specijalna lopta. Mečevi u ovom atraktivnom sportu u svetu se organizuju od 2000. godine, a u Srbiju je došao dve godine kasnije. Naša reprezentacija je do sada imala dosta uspeha i već je osvajala medalje na međunarodnim takmičenjima.

Specijalni gosti na ovom zanimljivom sportskom događaju, obogaćenom i zabavnim sadržajima za najmlađe, bili su članovi muške i ženske reprezentacije Srbije u rukometu na pesku. Svojim sredstvima ovo promotivno takmičenje pomogli su PD „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, Sindikati Kopova i Termoelektrana „Kostolac“, zatim Privredna društva „RIO“, „Georad“, „PRIM“, kao i Gradska opština Kostolac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari