U svečanoj sali Gradskog zdanja održan je prijem za predstavnike italijanskog grada Epana i rukometaše njihovog kluba, povodom potpisivanja Protokola o saradnji između dva grada, Požarevca i Epana, i sportskih klubova, MRK „Požarevac“ i RK „Epano“.

Goste je primio predsednik Skupštine grada Miomir Ilić sa narodnim poslanikom Žarkom Pivcem, članom Gradskog veća zaduženim za sport Aleksandrom Đokićem i članovima uprave i Rukometnog kluba „Požarevac“. Aleksandar Đokić poželeo je gostima prijatan boravak u Požarevcu i uspešnu saradnju dva grada i dva kluba. Povodom podpisivanja protokola o saradnji, zamenik gradonačelnika Epana, Rishard Forer rekao je: – Velika mi je čast što sam u vašem gradu i što smo sa vašim klubom uspostavili saradnju. Glavni inicijator ovih događanja je Vladimir Brzić, trener RK „Epano“.

Inače, da vas obavestimo, naš klub igra u A dva ligi, trenutno smo na prvom mestu tabele, rekao je Forer.

Predsednik Skupštine grada Milomir Ilić zahvalio se gradonačelniku Epana za uručenje protokola o saradnji i rekao: – Požarevac je uvek bio grad otvorenih vrata i otvorenog srca, kao i Srbija, zemlja sa tradicijom sporta. Potpisivanje protokola podsticaj je da na saradnji i njenom unapređenju radimo još više i kada su upitanju dva kluba kao i kada je reč o ukupnoj saradnji dva grada. Nadam se da ćemo dugo sarađivati, u ime te saradnje ovim mladim rukometašima želim puno uspeha i plasman u viši rang takmičenja, istakao je Ilić.

U nastavku prijema Saša Valjarević predednik MRK „Požarevac“ zahvalio se ispred uprave i članove kluba Vladimiru Brziću koji je najzaslužniji za uspostavljanje saradnje i podpisivanje protokola. Brziću kao nekadašnjem igraču RK „Požarevac“ na poklon je svečano uručen dres ovoga kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari