Još jedna humanitarna i sportska akcija je na pomolu u Zrenjaninu, sa ciljem da se nastavi prikupljanje novčanih sredstava potrebnih za lečenje povređene plivačice Katarine Draganov Čordaš. Reprezentativka Srbije i plivačica zrenjaninskog PK Proleter letos je povredila kimu na kupalištu, nakon čega je operisana u Austriji, a njene kolege iz kluba kao i brojni sugrađani prikupljaju novčanu pomoć za njeno lečenje.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Najnovija humanitarna akcija, pod nazivom „Sportskim srcem za sportistu“, održaće se tokom vikenda. Reč je o fitness danu, koji će u hali sportova Medison okupiti klubove iz Zrenjanina, Pančeva i Beograda. Humanitarni Fitnes dan, koji će se održati u nedelju 11. oktobra u 15 časova, podržali su Sportski savez za rekreaciju i fitness Srbije, Sportski savez grada Zrenjanina, Joga savez Srbije i Sportski savez za rekreaciju i fitnes Vojvodine. Inicijatorka i organizatorka humanitarnog fitnes dana, Sanja Milankov, pozvala je Zrenjanince da se uključe u akciju i vežbaju zajedno sa izvođačima, kao i da, u što većem broju, prisustvuju manifestaciji.

– Dobili smo podršku vojske, tako da će vojnici prikazati svoje vežbe i mislim da će to biti interesantno. Prema programu je predviđeno da nastupi dvadeset učesnika, klubova borilačkih veština, fitnesa, pilatesa, joge, aerobika, zumbe iz Zrenjanina, Beograda i Pančeva, a nakon završetka prikaza njihovih veština, od 18.40 časova, predviđen je nastup pevača Nemanje Semlekana. Program se završava oko 21 čas, kaže fitness instruktorka Sanja Milankov.

Savez za rekreaciju i fitnes Vojvodine podržao je ovu aktivnost u Zrenjaninu, sa predlogom da jedan ovakav fitnes dan bude uvršten u kalendar stalnih sportskih dešavanja.

– To su neka događanja kakva Zrenjanin do sada nije imao i pretpostavljam da će Grad prepoznati interes za jednu takvu sportsku manifestaciju, koja je rekreativnog karaktera. Trend fitnesa i rekreacije je u svetu izuzetno porastao. Ovo je jedan od vidova i vežbanja i usavršavanja klubova i mi ćemo, kao pokrajinski savez, sigurno podržavati ovakve akcije i promocije sporta, smatra Vojislav Tabački, predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Vojvodine

Fitnes dan je jedna od akcija pomoći Katarini Draganov Čordaš, od strane zrenjaninskih sportista i sportskih klubova koji su ovog leta prikupljali pomoć.

Rastući fitnes pokret

– Imali smo pre nekoliko dana lepu akciju plivačkog kluba, sada imamo fitnes dan, rastući sportski pokret, ne samo u Srbiji, koji sigurno zaslužuje da i u Zrenjaninu bude zastupljen. Pozivam sve građane Zrenjanina, posebno sportiste i sportske organizacije da se priključe ovoj akciji u nedelju, kako bi promovisali sport, ali i ono što on nosi sa sobom, a to je ovoga puta humanost i želja da se prikupi što više sredstava za Katarinino lečenje, navodi gradski sekretar za sport Simo Salapura.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari