Svojim rezultatima, mladi sportisti iz Velikog Gradišta ostali su pononos varošice na Dunavu što je bio i povod da za najuspešnije od njih prijem upriliči predsednik opštine Dragan Milić.


Muška odbojkaška ekipa Srednje škole Veliko Gradište učestvovala je u Beogradu, na kvalifikacijama za odlazak na Svetsko školsko prvenstvo u odbojci u Portugaliji 2014. godine. Za plasman se borilo devet najboljih srednjih škola u Srbiji. Naša ekipa bila je jedan od favorita. Odličnom igrom pobedili su konkurenciju iz Ljiga, Novog Sada i Gornjeg Milanovca, dok je Tehnička škola iz Obrenovca, kao pobednička, zauzela prvo mesto. Osvojivši drugo mesto Gradištanci su se okitili srebrnim medaljama i svom gradu doneli prestižno priznanje čime su još jednom potvrdili da je Veliko Gradište bio i ostao grad odbojke. Njima u čast, predsednik opštine, Dragan Milić, organizovao je prijem u opštini kojem su, pored nagrađene momčadi prisustvovale i trener ekipe, profesorka Živana Dragoljević te direktorka Srednje škole, Vesna Novković. Svim članovima ekipe podeljeni su novi dresovi dok je njihova profesorka nagrađena trenerkom, a čitav tim originalnom loptom za odbojku. Do plasmana na republičko takmičenje ovi momci stigli su osvojivši prvo mesto na Međuokružnom takmičenju u Smederevu, održanom 28. novembra. Ekipu Srednje škole Veliko Gradište činili su: Lazar Milosavljević, Dragan Milanović, Marko Stević, Jovan Životić, Nikola Janković, Ivan Ćirović, Nikola Ilić,Danilo Jecić i Aleksa Bogdanović

Na prvenstvu Srbije u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom u Inđiji, Karate klub ,,VGSK“ sa svojim takmičarima u kategoriji juniorki, u ekipnom nastupu u borbama u sastavu Katarine Drikić, Tijane Omerović i Maje Rajković osvojili su prvo mesto i postali šampioni Države. U pojedinačnom nastupu u borbama za juniorke u kategoriji – 48 kg Maja Rajković osvojila je III mesto i bronzanu medalju, Tijana Omerović u kategoriji – 53 kg IV mesto i Katarina Drikić u kategoriji + 58 kg V mesto dok je Aleksandra Đorđević u kategoriji kadeta – 54 kg u borbama osvojila IV mesto.

Predsednik opštine, Dragan Milić, primio je pobedničku ekipu u svom kabinetu, odavši im priznanje za ovu i više uzastopnih prethodnih pobeda. Opština Veliko Gradište i do sada je podržavala omladinu i sport, a nastaviće i ubuduće kako bi se ovakvim izuzetnim takmičarima obezbedila potrebna pomoć. Treneri ove mlade ekipe Nebojša Stojiljković i Branko Đorđević koji su ih i vodili na prvenstvu Srbije, naglasili su između ostalog i da su učesnice imale zdravstvene probleme u vidu prehlada te da su ovakvi takmičarski rezultati postignuti na prvenstvu Srbije više nego uspešni, kako za same takmičare tako i za Klub. Klub je osnovan 1987. godine i od njegovog osnivanja pa do danas dao je više reprezentativaca. Trenutno Klub ima oko 62 člana u svi uzrasnim kategorijam koji se takmiče po programu i kalendaru takmičenja Karate Federacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari