Sprečeno krijumčarenje droge u teglicama džema, senfa i ljutenice 1Foto: Uprava carina

Carinici su 11. jula na prelazu Gradina u smeru ka Bugarskoj u vozilu stranih registracija, koje se iz Holandije kretalo ka Turskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja marihuane i hašiša, saopštili su iz Uprave carina.

Dodali su da su u ručnom frižideru koji su putnici nosili sa sobom zatekli naizgled fabrički upakovan džem, senf i ljutenicu.

„Ubrzo je utvrđeno da su teglice sa hranom samo „maska“ za pokušaj krijumčarenja marihuane i hašiša“, istakli su iz Uprave carina.

Naglasili su da je nekoliko dana ranije, na istom prelazu, otkriven pokušaj krijumčarenja hašiša u unutrašnjosti baterijske lampe koju jedan putnik nije ispuštao iz ruku.

„Pošto je to izazvalo sumnju carinika, baterijska lampa je pregledana, a u njenoj unutrašnjosti, umesto baterije – otkriven grumen droge umotan u foliju“, naveli su u saopštenju.

Dodali su i da je sličnan pokušaj zabeležen i 10. jula na prelazu Кelebija, kada je otkriven pokušaj grupe mladih, koja je iz Švedske krenula ka Crnoj Gori, da nekoliko različitih vrsta droge (kokain, ketamin i kristal met) sakrije među stvarima, a tablete ekstazija – u puderu za stopala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari