Stručni savet za saobraćaj Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva gradsku vlast da konačno i hitno sanira i rekonstruiše asfalt koji je u katastrofalnom stanju i pun udarnih rupa na tri važne raskrsnice kroz koje dnevno prolaze na hiljade vozila: Bulevar oslobođenja – Bulevar kralja Petra Prvog, Rumenačka – Kornelija Stankovića i Partizanska – Sentandrejski put.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

„Iako je Novi Sad tokom mandata ove gradske vlasti, koji ulazi u četvrtu godinu, mnogo puta bio neplanski raskopan i izložen saobraćajnom kolapsu, očito je da su projekte vodili nestručni ljudi da bi poslove dobili podobni podizvođači, a ne da bi grad funkcionisao bolje, a vozači i pešaci bili bezbedniji. Pored toga, duže od dva meseca u neposrednoj blizini raskrsnice Preradovićeve i Ulice Račkog u Petrovaradinu postavljen je znak za označavanje radova na putu i drugih prepreka i oštećenja na kolovozu koji predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

Ligaši upozoravaju da, budući da je u pitanju državni put I b (prvog b) reda, njegovom trasom se kreću teški teretni kamioni. Zatvaranjem ove saobraćajne trake, u samoj raskrsnici, usled oštećenja kolovoza, a usled intenzivnog saobraćaja, blizine škole i pijace, bitno je smanjen kapacitet saobraćajnice te dolazi do velikih gužvi, a uz sve to, noću usled neadekvatnog osvetljenja, dešava se da vozila nalete na taj znak.

-Jasno je da do oštećenja kolovoza dolazi zbog kretanja teških motornih vozila i jasno je da će tih oštećenja biti i dalje sve dok se teški teretni saobraćaj ne izmesti na obećanu obilaznicu oko Petrovaradina. Ovo su jasni znaci da na obilaznici oko Petrovaradina treba početi raditi što pre, zaključuju u Ligi socijaldemokrata Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari