Tradicionalna turističko-privredna manifestacija Kobasicijada, biće po dvadeset peti put održana u Turiji od 27. februara do 1. marta. Organizacioni odbor najavljuje da će se tih dana u ovom selu naprednih zemljoradnika i domaćina okupiti najmanje tridesetak hiljada posetilaca iz svih krajeva Srbije, ali i iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.


I ovoga puta centralni događaj biće pravljenje džinovske kobasice za Ginisov rekord, dugačke 2.025 metra, što je za metar više nego prošlog februara, i teške preko dve tone. Prema rečima Miroslava Medurića, predsednika Organizacionog odbora Kobasicijade, ovo će biti najveća kobasica ikada napravljena na svetu.

– Za njenu pripremu potrebno je tridesetak tovljenika, na desetine kilograma začina i najmanje pet dana rada ekipe od petnaest majstora. Ovaj mega specijalitet koji ćemo pripremiti samo je jedna od atrakcija koje po tradiciji svake godine priređujemo za naše goste. Tokom Kobasicijade biće i velika ponuda kvalitetnih mesnih prerađevina proizvedenih po proverenim domaćim receptima vrhunskih kulinara, i to po znatno nižim cenama od tržišnih. Uz to, predviđen je i bogat kulturno-umetnički i zabavni program, tako da će nastupiti tridesetak folklornih i muzičkih ansambala iz mnogih vojvođanskih mesta – ističe Miroslav Medurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari