Na nedavnoj izbornoj skupštini OO DS u Babušnici za predsednika je na neposrednim izborima izabran Saša Stamenković, aktuelni zamenik predsednika ove opštine.
– Drago mi je što je DS u Babušnici prvi put neposredno birala predsednika i deset članova stalnog sastava Odbora. Odmah smo krenuli u uobičajene stranačke aktivnosti.

Na nedavnoj izbornoj skupštini OO DS u Babušnici za predsednika je na neposrednim izborima izabran Saša Stamenković, aktuelni zamenik predsednika ove opštine.
– Drago mi je što je DS u Babušnici prvi put neposredno birala predsednika i deset članova stalnog sastava Odbora. Odmah smo krenuli u uobičajene stranačke aktivnosti. Drago mi je takođe, što je DS na poslednjim lokalnim izborima u našoj opštini postigla dobre rezultate. Ti rezultati su pojačani uspehon naše stranke na parlamentarnim izborima. To je zamah na kome treba da istrajemo. Nadam se da će tako biti i dalje i da ćemo na narednim lokalnim izborima postići još bolje rezultate – kaže Stamenković, dodajući da se babušničke demokrate uveliko pripremaju za izbore.
Na pitanje da li ova stranka već ima u planu neke koalicije za naredne lokalne izbore, Stamenković kaže da će DS u Babušnici na predstojeće lokalne izbore sigurno izaći samostalno.
– Suviše je rano govoriti o tome, ali ako se pogleda republička vlast videće se kako je naša stranka opredeljena i kako izgleda aktuelni sastav Vlade i skupštinska većina u parlamentu Srbije. Po toj logici će najverovatnije biti i postizborne koalicije na lokalnom nivou, pa i kod nas sa strankama demokratske opcije. DS ima korektnu saradnju sa svim opštinskim odborima drugih stranaka, osim sa odborima SRS i SPS. Saradnja sa strankama demokratske orijentacije se pojačava – kaže Stamenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari